BRADU. Pe 1 mai, s-a dat startul la pescuit pe lacul de la fosta Poliție | Sursa Ta

Cei care au ca hobby pescuitul se pot bucura de practicarea acestuia și pe lacurile din comuna Bradu. Administrația locală a anunțat că pe 1 mai s-a dat startul sezonului de pescuit pe lacul de la fosta Poliție, această activitate fiind posibilă în baza regulamentului aprobat prin hotărârea de Consiliu Local 81 din iulie 2020.

Conform acestuia, pescuitul în lacurile de pe raza comunei Bradu se face cu 2 undițe, cu cel mult 2 cârlige, numai între orele 05.00 și 21.00, după achitarea taxei corespunzătoare în valoare de 30 lei/zi, pensionarii având reducere, costul fiind de 10 lei/zi. Accesul la baltă se face în baza documentului de plată. Se admite pescuirea și reținerea a maximum 3 kg din speciile crap, ten și fitofag, iar exemplarele din aceste specii nu pot fi mai mici de 1,5 kg și mai mari de 5 kg. Nădirea se face numai de pe mal și este interzisă nădirea cu semințe, cereale sau alune în stare uscată.

Pescarii pot veni cu un singur însoțitor, care nu are dreptul să pescuiască. Dreptul la pescuit nu este transmisibil! La locul de pescuit este obligatorie păstrarea ordinii și curățeniei, precum și luarea tuturor măsurilor de prevenire a evenimentelor negative (degradări ale malului, distrugeri de orice fel și alterarea calității apei prin aruncarea de deșeuri). Vinovații vor răspunde penal sau administrativ, după caz.

Pescarii și însoțitorii acestora sunt obligați să se comporte civilizat, în spiritul respectului reciproc, fără țipete, scandal, muzică la volum mare și alte manifestări huliganice, în caz contrar vor fi invitați să părăsească zona, fără returnarea taxei de pescuit. După încheierea partidei de pescuit, pescarii au obligaţia de a lăsa locul curat, fără chiștoace de țigări, coji de seminţe, resturi menajere sau alte obiecte.