BRADU. Bani pentru elevii care se înscriu la şcolile din localitate

La două luni de când a fost reales pentru funcţia de primar al comunei Bradu, Dan Stroe reuşeşte să bifeze unul dintre punctele din programul electoral pe care şi l-a asumat. Acesta a iniţiat un proiect, aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, care prevede acordarea unui stimulent elevilor.

Conform proiectului, fiecare copil care se înscrie la o unitate de învățământ din Bradu va beneficia de un stimulent de 500 de lei. Acest stimulent se va acorda începând cu 1 ianuarie 2021. Prin acest demers se doreşte păstrarea copiilor la unităţile de învăţământ din comună. Încă de acum patru ani, de când a venit în Primăria Bradu, edilul Stroe a declarat că va lua măsurile necesare pentru a stopa migraţia elevilor către şcolile din Piteşti.

A început prin crearea de facilităţi noi şi modernizarea unităţilor existente. A înfiinţat primele grupe cu program prelungit, a pus bazele primei creşe, astfel încât părinţii să îşi poată lăsa copiii în îngrijire, încă de când cei mici au 2 ani, şi să continue să frecventeze grădiniţele şi şcolile din comună. Stimulentele financiare sunt, de asemenea, oferite pentru a atrage cât mai mulţi elevi să rămână în cadrul şcolilor din comună.