Bolile din piscină

Dacă administratorii nu respectă regulile de igienă clienţii pot pleca acasă cu diferite afecţiuni ale pielii: otite, rinite, conjunctivite sau infectii stafilococice.
Iar lista afecţiunilor nu se oprește aici.
Ca urmare a nerespectării regulilor de igienă pot apărea anumite bacterii care, în contact cu ochii, pot provoca probleme de vedere.

CITEȘTE ȘI ... Cozi de 7 km pe centura ocolitoare a Piteștiului


Frecvente în această perioada sunt şi aşa-numitele otite de piscină. Acestea sunt produse de bacteriile care se formează mai ales la marginea bazinelor, iar înmulţirea lor este favorizată de căldură. În toate cazurile este recomandat un control la medicul specialist!
Medicii le recomandă celor care frecventează ştrandurile sau piscinele, ca după ce fac baie, să se spele pe ochi cu apă rece şi săpun şi să poarte şlapii proprii atunci când ies din apă, pentru a nu contacta dermatoze infecţioase. Pentru a preveni inflamaţiile urechii, doctorii recomandă ca atunci când mergem la ştranduri sau piscine să folosim dopuri de urechi.

De asemenea specialiştii insistă ca expunerea la soare să nu se facă între orele 11-16 şi să se folosească întotdeauna creme pentru protecţie.