Bogdan Olteanu - arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru viceguvernatorul BNR

Bogdan Olteanu - arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru viceguvernatorul BNR. Curtea Supremă motivează alegerea declărând că Olteanu s-a folosit de funcția sa

Viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu este plsat în arest preventiv la domiciuliu pentru 30 de zile.
Unii martori spun că acesta s-ar putea să fie testat cu detectorul de minciuni.
Bogdan Olteanu a fost reţinut după mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influenţă, urmând să fie prezentat instanţei supreme cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit unor surse citate de presa centrală, cel care l-a denunţat pe viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este nimeni altull decât Ionuţ Eftime, ginerele primarului Piteştiului, Cornel Ionică. Aflat în închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă de şase ani şi patru luni în dosarul Petromservice, acesta ar fi povestit anchetatorilor cum Bogdan Olteanu ar fi luat bani de la un om de afaceri pentru a aranja o numire într-un post important.

CITEȘTE ȘI ... GINERELE PRIMARULUI IONICĂ L-A BĂGAT PE BOGDAN OLTEANU ÎN PUŞCĂRIE!


„În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării", explică procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.
În dosar sunt cercetate şi alte persoane, anunţă DNA. Potrivit unor surse, suma totală pe care ar fi primit-o fost preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi fost de două milioane de euro, jumătate din bani fiind destinaţi unui alt politician.
Bogdan Olteanu este membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României din octombrie 2009, potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Băncii Naţionale. În perioada 2006 - 2008, Bogdan Olteanu a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din decembrie 2008 şi până în octombrie 2009 a fost vicepreşedinte al Camerei. Bogdan Olteanu a fost membru PNL din 1991, ocupând mai multe funcţii la organizaţia de tineret, până la cea de preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, între 1998-2000. În noiembrie 2004, Olteanu a fost ales deputat de Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr.