Bogdan Ivan: ”O societate a Primăriei Pitești se laudă cu banii luați de la populație!”

Bogdan Ivan critică dur Primăria Pitești și Societatea Apă Canal 2000 S.A. Astfel, după ce Societea Apă Canal a obținut locul 1 în Topul Național al Firmelor, în domeniul specific de activitate, și a fost lăudată de Primăria Pitești, Bogdan Ivan a criticat cele două instituții.

”Indicatorii utilizați pentru realizarea topurilor sunt cifra de afaceri și profitul”, preciza atât Primăria Pitești, cât și Apă Canal.

”Ceea ce fac Primăria și Apă Canal reprezintă dovada unei administrații în defavoarea Piteștiului. Mai mult decât atât, Primăria Pitești și Apă Canal dovedesc un dispreț total la adresa locuitorilor orașului nostru. Să te lauzi că ai obținut primul loc într-un top al profitului, în condițiile în care doar tariful pentru apa potabilă pentru consumatori este de 4 lei, înseamnă ticăloșie”, precizează Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, vicepreședinte al partidului, într-un comunicat de presă.
”Ce trebuie să știe piteștenii, dar și ceilalți utilizatori ai Apă Canal? Că după ce societatea scade toate cheltuielile de funcționare și cu investițiile rămâne cu cel mai mare profit din România! Iar veniturile societății Apă Canal 2000 S.A. Pitești provin, în mare parte, de la piteșteni. Cu alte cuvinte, Apă Canal se dă mare cu banii pe care-i ia de la populație.
Indicat ar fi ca, în loc să declare venituri uriașe pe spatele piteștenilor, Primăria să scadă prețul pentru apă și canalizare.
Prețul pentru un metru cub de apă în Pitești este de 4 lei. Piteștenii plătesc mai mult decât bucureștenii, unde tariful este de 3,93 de lei/mc. Tariful pentru un metru cub de apă în Pitești este mai mare decât cel din Oradea, unde consumatorii plătesc 3,6 lei/mc. Și clujenii achită pentru un metru cub de apă mai puțin decât piteștenii, tariful fiind de aproximativ 3,5 lei”
, se arată în comunicatul de presă.