Bogdan Ivan: Nu poți să impui purtarea măștilor când milioane de oameni nu și le permit!


Printr-un comunicat semnat de Marius Bogdan Ivan, Președintele Pro România Argeș, acesta subliniază faptul că în momentul impunerii de purtare a măștilor, nu s-a luat în calcul că milioane de oameni nu îți permit achiziționarea acestora.

De asemenea menționează faptul că partidul PRO România va vota împotriva prelungirii stării de alertă, afirmând că oamenii s-au săturat de restricții iar economia românească a înregistrat deja pierderi însemnate.

Comunicatul integral îl puteți citi mai jos:

,, Adoptarea, miercuri, de către Parlament, a proiectului care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor împotriva COVID-19 este salutată de liderii PRO România, partid coinițiator al propunerii legislative privind regimul de achiziție și distribuție a materialelor de protecție.

”Era timpul să se îndrepre o cerință aberantă a Guvernului, pentru că nu poți să impui purtarea măștilor când ai milioane de oameni care nu și le permit.

PRO România a propus ca Ministerul Sănătății, prin UNIFARM S.A, să dispună achiziționarea de măști conforme cu standardele europene în vigoare, iar distribuirea către români să se facă prin autoritățile publice locale. 

Pentru că în momentul în care îi obligi pe oameni să facă ceva, trebuie să te asiguri că ai creat și contextul pentru acel ceva”, a declarat liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan.

Legea prevede că măștile de protecție trebuie achiziționate preponderent din producția internă, iar furnizarea acestora către categoriile vizate de lege trebuie să se facă până la încheierea pandemiei COVID-19, declarată oficial de Organizația Mondială a Sănătății.

PRO România votează împotriva prelungirii stării de alertă

Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, consideră că românii s-au săturat de restricții și explică de ce, dincolo de acest aspect, parlamentarii partidului pe care-l reprezintă vor vota împotriva prelungirii Stării de Alertă.

„Economia românească a înregistrat deja pierderi însemnate din cauza acestor restricții, iar prelungirea stării de alertă ar suplimenta costurile și așa insuportabile generate deja. 

În Bulgaria, Serbia, Grecia, Ungaria, Ucraina s-au dispus măsuri mai puțin restrictive decât în România, măsuri care ulterior s-au suspendat sau anulat și totuși în aceste țări vedem mai puține cazuri de îmbolnăviri și decese din cauza Covid-19 decât în România. 

Dar cel mai important e faptul că, psihologic, oamenii s-au săturat de restricții. 

Pro România votează împotriva acestei prelungiri fiindcă, din punctul nostru de vedere, este momentul să trecem la altfel de măsuri”, spune Bogdan Ivan.

Reamintim că miercuri, 10 iunie, președintele PRO România, Victor Ponta, a participat la discuțiile inițiate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pe marginea propunerii privind prelungirea stării de alertă, unde a exprimat poziția fermă a partidului împotriva acestei măsuri.''