Bogdan Ivan: „Cum poți să deschizi sălile de jocuri de noroc, dar restaurantele din hoteluri, nu?

Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, afirmă într-un comunicat de presă că Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) are motive întemeiate de îngrijorare când susţine că 70% dintre hotelierii şi restaurantele de pe litoral vor da faliment dacă acestea din urmă nu vor putea primi clienţi din data de 15 iunie, mai ales că sute de mii de persoane au achiziţionat, începând cu această dată, vacanţe în România ce includ servicii de cazare cu masă. 
 

„Cum poți să deschizi sălile de jocuri de noroc, dar restaurantele din hoteluri, nu? De ce sălile de jocuri sunt mai sigure decât restaurantele?! Amânarea la 1 iulie a deschiderii restaurantelor e o greșeală, mai ales că nu se va schimba nimic esențial între 15 iunie şi 1 iulie. Practic, se încalcă promisiunile făcute de premierul Ludovic Orban la o întâlnire din urmă cu două săptămâni cu patronatele din turism. 

Una dintre aceste promisiuni a fost chiar cea a deschiderii restaurantelor din incinta hotelurilor. Guvernul trebuie să aibă în vedere că, dacă nu deschid restaurantele, acești întreprinzători se vor trezi cu mii de procese din partea turiştilor care au cumpărat deja pachete de servicii cu mese incluse.

Dacă nu vor ține cont ce aceste lucruri, cei din Guvernul României vor demonstra că nu le pasă de Turismul Românesc și că acționează în concordanță cu spusele lui Ludovic Orban, care, într-o declarație făcută cu ceva timp în urmă, lăsa să se inteleagă faptul că Turismul nu este o ramură importantă a economiei pentru că că are o contribuție foarte mică la PIB, uitând, în schimb, că în sectorul Turism sunt aproximativ 400.000 de angajați”, spune Bogdan Ivan.