Bogdan Ivan critică decizia poștei de a băga angajații în somaj tehnic!

Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș, critică decizia Poștei Române de a băga angajații în șomaj tehnic și mai ales contextul în care a fost dispusă această măsură.


„Oamenilor li se suspendă contractele și intră în șomaj tehnic (75%) începând cu 21 luna aceasta, dar, anterior, au fost puși să facă munca pe o lună, în 15 zile.
       Mai concret, până luna trecută, pensiile civile se achitau în perioada 1-15 ale lunii, iar pensiile de handicap, militare, etc. se achitau între 15 și 28 ale lunii. Acum a fost decizie, până să li se spună de suspendare, că toate pensiile (civile, militare, handicap) să fie achitate până pe 16. Oamenii au muncit mult mai mult luna asta, iar astăzi le-au spus că din 21 intră în șomaj tehnic.
       Poștașii sunt și ei foarte expuși, sunt și ei eroi, sunt și ei în prima linie alături de medici, polițiști, jandarmi, angajați ai supermarketirilor etc. pentru că datoria îi obligă să intre în contact cu foarte multă lume.
      Să amintim că, aici în Argeș, le-au adus echipamente de protecție la una-două săptămâni, după ce a fost decisă starea de urgență, după ce a fost scandal în presă”, explică Bogdan Ivan.