Bogdan Ivan: Autostrada Sibiu-Pitești, un proiect distrus de guvernarea PSD=Dragnea-ALDE=Tăriceanu!

Autostrada Sibiu –Pitești este departe de a fi realizată din cauza incompetenței de care dau dovadă reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Guvernului PSD-ALDE.  
    Autostrada Sibiu-Pitești nu are finanțare nici de la bugetul de stat, nici din fonduri europene din cauza faptului că reprezentanții guvernării PSD=Dragnea și ALDE= Tăriceanu distrug proiectele majore de infrastructură ale României. Pro România Argeș a semnalat și continuă să semnaleze dezastrul creat de superficialitatea acestui guvern. În fața PSD=Dragnea și ALDE=Tăriceanu proiectele de dezvoltare a României nu au nicio șansă. 
    ”Departamentul de Transporturi al Partidului Pro România - filiala Argeș semnala, încă de anul trecut, că obținerea finanțării pentru Autostrada  Sibiu-Pitești și demararea lucrărilor nu vor putea fi posibile din cauza unor clauze rezolutorii introduse în documentația de atribuire a lucrărilor. Ministerul Transporturilor scotea la licitație loturi ale Autostrăzii Sibiu-Pitești fără a exista acordul de mediu, fapt ce însemna blocarea unor fonduri europene. Ulterior, chiar Ministerul Transporturilor recunoștea, printr-o circulară, că este necesară existența acestui acord de mediu. Mai mult, recent, comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, admite la rândul său că Autostrada Sibiu - Pitești nu poate fi finanțată din fonduri europene pentru că NU există acordul de mediu.”, transmite Bogdan Ivan. 


Situația alarmantă creată de guvernarea PSD=Dragnea – ALDE=Tăriceanu este recunoscută chiar de reprezentanți ai guvernului. Ministerul Finanțelor Publice precizează printr-o adresă către Ministerul Transporturilor că lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești nu pot fi finanțate nici de la bugetul de stat din cauza faptului că NU există acordul de mediu. ”Constatăm că cerințele minime privind gradul de pregătire NU AU  FOST ÎNDEPLINITE. (…) 

Pentru proiectul de investiții publice  ”Autostrada Sibiu-Pitești” NU AU FOST ÎNDEPLINITE cerințele prevăzute – Impactul de mediu al proiectului corespunde legislației în vigoare”, se arată în document. 
”Incompetența, nepăsarea și indiferența cu care Guvernul PSD=Dragnea – ALDE=Tăriceanu tratează importantele proiecte ce ar duce la dezvoltarea României arată lipsa de respect pe care o au față de toți românii. Dragnea-Tăriceanu și partidele pe care le conduc fac tot posibilul ca infrastructura României să fie distrusă. În România nu s-a construit niciun kilometru de autostradă în 2017 și 2018, gradul de absorbție al fondurilor europene este alarmant: doar 3-4%, iar reprezentanții guvernării PSD-ALDE împiedică demararea oricărui proiect. Guvernul PSD=Dragnea și ALDE=Tăriceanu distruge orice șansă de dezvoltare a României”,
încheie Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș.