Biserica: Nu veniți bolnavi, ascultați slujba la Trinitas!

Biserica: Nu veniți bolnavi, ascultați slujba la Trinitas!


Având în vedere riscul de contaminare cu coronavirus, Patriarhia Română sfătuiește credincioșii să evite în această perioadă să sărute icoanele din biserică, limitându-se la sărutarea icoanelor din propria casă, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Pentru că autoritățile recomandă evitarea locurilor aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, oamenii sunt invitați să asculte Sfânta Liturghie difuzată de radioul și televiziunea Patriarhiei.

Mai mult, credincioșii pot veni cu linguriță pentru împărtășanie de acasă.

CITEȘTE ȘI ... News alert! Studentă suspectă- băgată în carantină în căminul de pe Doja!

 

„Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”, arată în comunicat, care adaugă că persoanele care nu se pot împărtăși pentru că sunt deja bolnave li se recomandă să guste acasă din Agheasma Mare, primită de la biserică în ziua de Bobotează.

Patriarhia face apel și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătății și de celelalte autorități abilitate (spălarea riguroasă a mâinilor și a feței cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în caz de tuse și strănut, dezinfectarea obiectelor și suprafețelor frecvent utilizate etc.).

Aceste măsuri excepţionale sunt temporare, fiind îngăduite de Biserica Ortodoxă Română, ca adaptare în situaţie de epidemie.

 

CITEȘTE ȘI ... Ordin emis de Ministerul Sănătății: „Cei asimptomatici care se întorc din zonele cu coronavirus intră obligatoriu în carantină”