Biciclistă amendată cu 1740 de lei! - ”Sunt om amărât de la țară”

O femeie din Suceava, care câștigă 82 de lei pe lună și care trebuie să plătească o amendă de 1.700 de lei pentru că nu a avut lumini la bicicletă şi nici buletinul la ea, ar putea ajunge în instanţă.

Femeia a fost amendată în timp ce plecase de acasă către farmacia din sat. Bicicleta nici măcar nu era a sa, o împrumutase de la un vecin.

„Nu avea iluminat dar e ziua mare, eu noaptea nu circul cu ea, nu mă duc nicăieri. I-am explicat, am adus martorul”, mai spune ea.

Deşi câştigă pe lună doar 82 de lei şi nu are bani puşi deoparte, femeia s-a grăbit să plătească amenda în 24 de ore pentru a putea achita doar jumătate.

„Sunt om amărât de la țară, muncesc și eu cu ziua, nu mă duc la furat. Azi eram la cineva, curățam o sobă ca să câștig 2 bani să-mi duc copilul la școală și n-am avut de unde 9 milioane, am mers prin vecini și m-am împrumutat”, povestește Mirela Andrieș.

Cât privește sancțiunea pentru lipsa documentelor de identitate, avocatul susţine că polițistul a exagerat și putea să-i dea femeii doar un avertisment. Acesta spune că va depune o plângere la Judecătoria Suceava. Conducerea IPJ Suceava a refuzat să ofere un punct de vedere despre acest caz, menționând doar că polițistul a acționat conform legii.

sursa: digi24