Biciclist rănit grav pe DN7!

Accident rutier, în această dimineață, pe DN7, între Ştefăneşti și Topoloveni. Conform polițiștilor din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni, la intersecția între DC 75 Goleşti cu DN 7 Călineşti, un bărbat de 34 de ani, din Ştefăneşti,  intenţionând să se încadreze pe drumul naţional, ar fi acroșat un biciclist.

CITEȘTE ȘI ... Accidente din cauza poleiului! 3 oameni au ajuns la spital (video)

Bărbatul rănit, în vârstă de 48 de ani, este din Ştefăneşti. Mergea pe bicicletă pe direcţia Ştefăneşti spre Topoloveni. Nu a fost zărit la timp și a fost lovit de mașină. Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la o unitate medicală. Se pare că are fractură la picior.

”În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.”, susțin oamenii legii.

 

 

 

 

Recomandări privind circulația


Având în vedere importanţa condiţiilor meteo nefavorabile, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de polei, cu posibilitatea întâlnirii de porţiuni cu gheaţă sau chiar zăpadă în zonele de munte, poliţiştii argeşeni recomandă:


1.Conducătorilor de autovehicule:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

2.Sfaturi pentru pietoni:

-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. 

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă. 

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.
 

 

 

 

 

Foto descriptiv