Bica: Programe de susținere și protejare a locurilor de muncă afectate de criza Covid-19

Deputatul argeșean Dănut Bica a reamintit printr-o postare pe pagina sa de socializare ce programe de susținere și protejare a locurilor de muncă afectate de criza Covid-19 au fost adoptate de către Guvernul PNL.

Vorbim despre cel mai important program, și anume plata șomajului tehnic de până la 75% din salariu mediu brut pe lună de la bugetul de stat pentru angajații companiilor afectate de criză și pentru alți profesioniști cu activitatea întreruptă temporar (1,3 mil. beneficiari/ Impact: 4 mld. lei).
Plata șomajului tehnic de către Guvern a salvat locurile de muncă și veniturile românilor în perioada de criză, cu efecte benefice pentru susținerea consumului din economie și pentru disponibilitățile de capital ale companiilor.

Conform programului, angajatorii ai căror angajaţi au avut suspendat contractul de muncă pe o perioadă de minim 15 zile pe perioada stării de urgenţă sau de alertă, care menţin raporturile de muncă cu angajaţii, primesc lunar, pe o perioadă de 3 luni începând cu 1 iunie 2020, o sumă reprezentând 41,5% din salariul de bază brut.
Număr estimat de beneficiari a fost de 750.000 de angajați, cu un impact bugetar de 3,35 miliarde lei (pentru 3 luni).