Bica: Adrian Oros este omul potrivit la locul potrivit și iată că astăzi a fost alături de județul nostru

Vineri, 7 august 2020, a avut loc o vizita de lucru a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros și a președintelui ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, în Județul Argeș.


Ministrul Agriculturii a vizitat mai multe locații și putem spune că la finalul unei zile întregi, a traversat județul de la sud la nord. Astfel, primul popas a fost la ferma de bovine Aberdeen angus după care au urmat abatorul și fabrica de preparate din carne Radic Star din Ștefănești. Ulterior acestor două vizitie, echipa ministerială a avut o întâlnire, la Prefectură, cu directorii instituțiilor deconcentrate din subordinea ministerului, fiind abordate mai multe teme de interes local. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și i-a informat pe directorii instituțiilor deconcentrate despre programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. 


Apoi a urmat vizita la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură Mărăcineni și la fabrica de pâine și panificație Pati Pan din comuna Bascov. Programul vizitei s-a terminat la Curtea de Argeș unde ministrul Oros a vizitat fabrica de conserve, legume și fructe Alexstar și a avut o întâlnire cu fermierii din zona Curtea de Argeș. Pe parcursul întregii zile, echipa ministerială a fost însoțită de președintele PNL Argeș și președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Adrian Miuțescu, de către deputatul PNL, Dănuț Bica, de prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, de directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu și de vicepreședintele PNL, Gelu Tofan, șef serviciu ANIF Argeș. La Prefectură s-au alăturat discuțiilor și președintele Adminstrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Gheorghe Alecsei și Sorin Apostoliceanu.  
    
În cadrul alocuțiunilor care au urmat întâlnirii cu directorii instituțiilor deconcentrate,  ministrul Adrian Oros a vorbit despre programul de ajutor acordat fermierilor și crescătorilor de animale care au fost afectați de pandemie și de secetă.

“Vom acorda despăgubiri celor care au fost afectați. O parte din bani vor fi din cele 80 miliarde de euro din fonduri europene și din bugetul național. Vom avea scheme de ajutor pentru crescătorii de vaci, porci, oi, păsări, pentru albine, pentru industria alimentară, etc. (...) De asemenea avem un proiect pentru întreținerea și creșterea forței de muncă în mediul rural, în așa fel încât tinerii fermieri să aibă prioritate la concesionarea terenurilor agricole. În acest sens este o lege care se va aplicată”, a declarat ministrul Adrian Oros. 


    
La rândul său, președintele PNL Argeș i-a mulțumit ministrului Agriculturii pentru disponibilitatea de a fi prezent în Argeș.

“Îi mulțumesc domnului ministru pentru că a reușit ca o zi întreagă să fie alături de noi. Mă bucur că după vizitele premierului, după vizita ministrului Transporturilor, a ministrului Mediului, a ministrului Economiei, astăzi a fost alături de noi și ministrul Agriculturii și am reușit să străbatem județul de la Rociu la Curtea de Argeș. Am vizitat ferme și fabrici, unde, într-adevăr, se lucrează la standarde moderne și europene. Iată că se poate și este extraordinar pentru județul nostru că avem astfel de exemple pozitive în domeniul agricol”, a declarat liderul PNL Argeș, Adrina Miuțescu.

 

Deputatul Dănuț Bica a precizat, într-o scurtă alocuțiune că în urma acestor vizite, Argeșul nu îi este indiferent Guvernului Orban.

“Adrian Oros este omul potrivit la locul potrivit și iată că astăzi a fost alături de județul nostru”, a conchis deputatul PNL, Dănuț Bica.