Berevoeşti 2020: 15 km de canalizare şi alţi 3 km de drumuri asfaltate!

Să anihilezi prejudecăţile legate de faptul că tatăl tău a fost primar înaintea ta şi, mai mult decât atât, să reuşeşti să reabilitezi imaginea unei comune pe care toată ţara o cunoaşte drept locul unde  sclavia a renăscut în România - asta reprezintă cu adevărat o provocare pentru un şef de administraţie publică. O provocare pe care Florin Proca şi-a asumat-o şi pe care şi-a canalizat întreaga activitate din ultimii patru ani. Rezultatele se văd în proiecte, în investiţii demarate şi duse la bun sfârşit şi, în final, în oameni mulţumiţi că au o viaţă mai bună.

CITEȘTE ȘI ... Alocațiile ar putea fi înlocuite cu vouchere. Anunțul lui Ludovic Orban


La Berevoeşti, lucrurile se mişcă într-o direcţie bună. Reţele de utilităţi la care locuitorii din Berevoeşti n-au visat în veci îşi fac apariţia în comună, încetul cu încetul condiţiile decente de trai făcându-şi simţită prezenţa. Unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare în prezent şi care va fi continuat şi în 2020 este cel prin care se înfiinţează nu mai puţin de 15 km de reţea de canalizare şi se construieşte o staţie de epurare. Proiectul are o valoare de aproximativ 8 milioane de lei, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), este realizat în proporţie de 80%, iar anul acesta  va fi finalizat. 

CITEȘTE ȘI ... Rabla electrocasnice 2020: câți bani poți primi și ce aparate se încadrează


Pentru 2020, un proiect prioritar este introducerea reţelei de gaze în toată comuna Berevoeşti: „Avem studiu de fezabilitate şi proiect tehnic şi de la Transgaz avem cota de gaze. Încercăm să obţinem o finanţare din bugetul local, plus sprijin din partea Consiliului Judeţean, tot proiectul fiind evaluat undeva la 7,5 milioane lei”, detaliază primarul Florin  Proca. Din lista de proiecte a edilului nu lipsesc nici investiţiile în infrastructura rutieră, fiind în plan asfaltarea a 3 km de drumuri, cu fonduri de la bugetul local, proiect în valoare de 1,8 milioane lei pentru care există deja documentaţia tehnică şi urmează licitaţia. Reabilitarea şi modernizarea bisericii din Ungureni - realizată în proportie de 70% - , îndiguirea pârâului Bătaia sunt alte două investiţii prinse în obiectivele din acest an ale edilului din Berevoeşti.


Sursa: Saptamanalul Ancheta