Bebeluș mort la 15 ore de la naștere. Mama: Astazi a fost prima și ultima dată când mi-am văzut copilul

”Astăzi am trecut prin ce se putea mai greu și mai rau,pot spune ca am intrat in iad și am rămas acolo pana mi a ars sufletul .
Astăzi am îngropat o parte din mine si o parte din soțul meu,ne am îngropat minunea,sufletul și inima noastră.., am îngropat o pe bebelina noastră mult dorita și așteptată.
Astazi a fost prima și ultima data când mi am văzut copilul . Durerea pe care o simt acum,sper sa nu o simtă nimeni niciodată ,așa ca feriți va de “Spitalul “Județean Argeș ,dacă vreți sa fiți Fericiți alături de copilașii voștri . 
Tot ce îmi mai pot dori acum este sa facem dreptate ,iar cine a greșit sa plătească . 
Copilașul meu,bebelina mea ,minunea mea ,o sa te purtam in sufletul nostru ca pe o icoana ,o sa te iubim necondiționat toată viata . Dumnezeu sa te odihneasca in liniște și pace ,îngerașul meu frumos!”, este mesajul Denisei Sandu, tânăra mămică care și-a pierdut copilul la 15 ore de la naștere.

CITEȘTE ȘI ... „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi” - mesajul campaniei prezentat de un manechin

Denisa și Cosmin așteptau cu multă emoție prima întâlnire cu pruncul lor. Nașterea a avut loc mai devreme cu o lună decât era programată. Fetița de două kilograme şi jumătate a venit pe lume prematur, cu o notă 8 la naștere. 

”Denisa Sandu, mama copilului: Aştepţi 9 luni de zile să îl ţii în braţe, să îl simţi şi când trebuie să faci asta nu mai există. Alesesem şi un nume pentru copilaş: Evelin Andreea urma să o cheme.


Cosmin Sandu, tatăl copilului: E tragic, e strigător la cer! Să aşteptăm un copil, un eveniment fericit şi să ne pregătim de o înmormântare.”, au declarat tinerii pentru Observatornews.ro

CITEȘTE ȘI ... Spitalul Județean va fi dotat cu bani europeni. Proiectul a primit 98 de puncte din 100

Deși nu au fost probleme în timpul sarcinii, medicii spun că bebelușul suferea de insuficienţă respiratorie acută. În primele ore a fost intubat însă nu a putut fi salvat, intrând în stop cardio-respirator.

Denisa Sandu, mama copilului: Mi s-a spus că este bine până ieri dimineaţă la ora 10 fără 20 când mi s-a spus ca la ora 8 şi un sfert s-a constatat decesul din cauza prematurităţii, spun ei, iar plămânii nu erau dezvoltaţi.


Cosmin Sandu, tatăl copilului: Nu a fost nicio problemă pe parcursul sarcinii. Doctorul care a supravegheat sarcina ne-a spus că e bine, că s-a dezvoltat normal copilul. Cineva a greşit undeva!


Andrei Zăvoi, medic ginecolog: Nu s-a observat că ar fi o problemă, din analizele efectuate. Operaţia a decurs normal. Ştiu că a ţipat, din câte îmi amintesc. Teoretic, e un semn bun.”, menționează sursa citată.

CITEȘTE ȘI ... Cât costă un pat de ATI pentru bolnavii de la noi din țară


Neonatologul crede că singura şansă a copilului ar fi fost să se nască în altă maternitate.

Georgiana Gălăţanu, medic neonatolog: Noi suntem o maternitate care nu suntem de nivel 3. În centrele universitare care sunt la alt nivel, echipa e mai mare, au alte echipamente. Avea nevoie acest copil de o maternitate de nivel 3? Absolut!

 

Părinţii vor depune plângere penală împotriva spitalului. Ieri, Evelin Andreea a fost înmormântată.