Bebe Cotimanis – turneu în Germania cu soția și cu fiica vitregă

Ada Dumitru, de la Los Angeles la... „Davilaˮ via New York

Pentru prima oară după foarte mult timp, Teatrul „Alexandru Davilaˮ joacă cu sala închisă în fiecare weekend. Directorul Bebe Cotimanis pare să fi găsit acea rețetă care să-i atragă pe piteșteni. 

Mai mult, după perioada de lâncezeală din vremea lui Sevastian Tudor și cea de militărie dusă la extrem a lui Nicolae Poghirc, actorii sunt în sfârșit mulțumiți că au găsit omul care să-i motiveze și să-i unească în egală măsură, dar și managerul care să ridice prestigiul teatrului la nivel național și, în curând, și la nivel internațional. 

Bebe Cotimanis urmează să plece într-un turneu în Germania, acolo unde va juca alături de soția sa, Iulia Dumitru, actor la „Davilaˮ, și fiica vitregă, Ada Dumitru, piesele „Cafeaua domnului ministru” și „Iubire veche”. De altfel, Ada s-a remarcat prin realizarea unor clipuri video cu actorii, cântăreții și balerinii de la „Davilaˮ care au făcut înconjurul țării. 

„Suntem fericiți că s-au deschis teatrele, că vom avea spectacole în țară, dar  și în străinate, iar la invitația prietenei noastre, Oliviana Seiler, vom merge în Germania, să jucăm câteva dintre piesele noastre. «Cafeaua domnului ministru» e o comedie satirică despre clasa politică și anturajul acesteia, fie că vorbim de instituții statale sau «protejați». Piesa expune în mod caricatural viciile, abuzurile și problemele de moralitate, cu intenția declarată de a corija indivizii și grupul social expus. «Old Love» sau «Iubire veche» e o comedie romantică în două acte, cu note de dramă personală, ce expune povestea cu final fericit, tip Hollywood, într-un decor auster, constituit din câteva obiecte de mobilier alb, ce contribuie la nota specială, minimalistă, a piesei.ˮ, a declarat Bebe Cotimanis care, săptămâna trecută, a împlinit 66 de ani. N-ai zice!

Remarcată de profesorul de actorie al lui Nicole Kidman

Ați putea spune că treaba asta pare a fi una în familie, doar că actrița Iulia Dumitru este un nume de referință al teatrului piteștean încă dinainte ca Bebe Cotimanis să-i remarce nu doar talentul. Cât despre fiica Iuliei Dumitru, Ada Dumitru, aceasta este o adevărată poezie, iar experiența sa într-ale teatrului este un real câștig pentru ceea ce se întâmplă la Pitești. 

Pe pagina ei de pe Liternet, Ada povesteşte cum începuturile pandemiei au prins-o la Los Angeles, unde a ajuns după ce acting coach-ul lui Nicole Kidman a văzut-o la Berlin şi a chemat-o în America. 

„Am lăsat impresie bună de fată de la ţară da' bine educată. Le-a plăcut sălbăticia mea. Am bătut palma, trei proiecte, până în iunie îmi iau documentele de şedere.”, povesteşte Ada Dumitru. 

Anul Nou a prins-o la New York, într-o cameră de hotel din Times Square de unde a privit The Ball Drop rugându-se. 

„Pentru noi toţi, pentru sufletele celor ce au plecat dintre noi în pandemie şi pentru un viitor mai bun. 2020 m-a apropiat de mine. Lucrez în teatru de la15 ani. De atunci, am fost într-un vârtej continuu. Anul ăsta am respirat.”, mărturisește Ada Dumitru. 

Sursa: Săptămânal Ancheta