BCM U – CSM Piteşti câştigă turneul final de baschet masculin!

Duminică după amiază la Sala Sporturilor s-a încheiat turneul final de baschet masculin al Ligii I rezervat echipelor satelit. Competiţia a fost cîştigată de BCM U – CSM Piteşti care a reuşit să se impună în ultimul meci al turneului cu 83-79 în faţa satelitului Stelei. Alb-violeţii au obţinut trei victorii din tot atîtea partide la acest turneu final la care au mai participat CSM II Oradea şi Dinamo 2 Bucureşti.

Locul secund al acestui turneu a fost ocupat de cei de la Dinamo II, locul 3 de Steaua II iar ultimul loc de CSM Oradea 2. Festivitatea de premiere a fost oficiată de viceprimarul Piteştiului, Cornel Constantin Ionică, Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al SCM Piteşti şi Dumitru Tudosiu, inspectorul şcolar general al ISJ Argeş. La festitatea de premiere au participat din partea Federaţiei Române de Baschet, antrenorul federal Ioan Constantin şi comisarii Luca Badea şi Tiberiu Rist. Federaţia a oferit cîştigătorilor o cupă şi diplome, la acest turneu neacordînd şi premii individuale.

Miza acestei întreceri a fost strict una financiară, întrucît niciuna dintre participante nu are drept de promovare în Liga Naţională. Astfel, formaţia care clasată pe prima poziţie va avea o reducere de 20% la plata taxelor către FRB în sezonul viitor, echipa de pe locul secund va beneficia de o reducere de 15%, cea de pe locul 3, de o reducere de 10%, iar ocupanta locului 4 va avea o reducere de 5%. Narcis Şufariu, antrenorul BCM U – CSM Piteşti este mulţumit de randamentul elevilor săi: „Am făcut un turneu foarte bun şi am reuşit să-l cîştigăm. Împotriva celor de la Dinamo am jucat excelent, cu Oradea nu am avut probleme şi am jucat cu mulţi juniori iar în partida cu Steaua ne-am impus la o diferenţă destul de mică de puncte pentru că a intervenit relaxarea. Oricum noi pierdeam primul loc doar dacă pierdeam la o diferenţă mai mare de 20 de puncte”.

#”Felicitări jucătorilor şi antrenorilor”

Viceprimarul Cornel Ionică i-a felicitat pe jucători şi antrenori pentru acest rezultat: „Vreau să transmit şi eu felicitările mele pentru rezultatul obţinut de BCM U – CSM Piteşti. Echipa antrenată de profesorul Narcis Şufariu a cîştigat turneul final al Ligii 1 pentru echipele satelit. Am avut de înfruntat echipele Steaua CSM EximBank Bucureşti, CSM CSU Oradea şi CS Dinamo Bucureşti care au venit cu mulţi jucători de valoare. Competiţia a fost una extrem de grea, din cauza faptului că o parte a jucătorilor români de la prima echipă a lui Steaua şi Dinamo au jucat la acest turneu, alături de juniorii din Divizia A. A fost o victorie muncită şi meritată a jucătorilor noştri”.

Lotul BCM U – CSM Piteşti:
Adi Tudor, Alexandru Neguţ, Lucian Chirof, Ghiţă Balmuş, Bogdan Stăncuţ, Cornel Alexiu, Mihai Căprărescu, Adrian Oprea, Robert Lander, Andrei Răduţ, Vlad Stancu, Alexandru Lupu, Eduard Iovescu, Costin Beleagă, Mircea Ghiţă, Leonard Leca, Mihai Tudor Mare.

Antrenori: Narcis Şufariu, Mihai Popescu, Alexandru Ziguli.

 

Rezultatele turneului:

Vineri

Steaua CSM EximBank – CSM CSU Oradea 106-43

BCM U CSM Piteşti – Dinamo Bucureşti 88-67

Sîmbătă – 28 mai

CSM CSU Oradea – BCM U CSM Piteşti 55-91

Dinamo Bucureşti – Steaua CSM EximBank 86-68

Duminică – 29 mai

CSM CSU Oradea – Dinamo Bucureşti 36-98

BCM U CSM Piteşti – Steaua CSM EximBank 83-79