BCCO Pitești, percheziții în Olt și Vâlcea. Postau anunțuri fictive pe un site internațional | Sursa Ta

16 persoane au ajuns la audieri, după ce în această dimineață polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 10 în județul Olt și 4 în județul Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice.

CITEȘTE ȘI ... (video) ”Acces Direct” - reclamată la CNA. „Comerțul cu moartea e imoral”

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut. 

Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria, Italia, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro. 

CITEȘTE ȘI ... Învățătoare din Pitești - oripilată de subiectele la Limba Română pentru elevii de 11 ani!

Aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri.