BCCO Pitești, percheziții de amploare la traficanții de droguri (VIDEO)

Marți, 13 august, s-au desfășurat 16 percheziții domiciliare în județul Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Acțiunea a fost efectuată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești, Alba – Iulia și SCCO Sibiu, lucrătorilor din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, precum și lucrătorilor din cadrul Brigăzii Mobile de Intervenție „Frații Buzești Craiova” și Serviciului de Operațiuni Speciale Vâlcea.

Potrivit cercetărilor, începând din luna mai a acestui an, în județul Vâlcea a fost constituit  un grup infracțional organizat format din 14 suspecți, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, care a avut ca scop înființarea a cel puţin 5 culturi de cannabis. Doi dintre liderii grupului ar fi racolat 4 dintre suspecți și i-a convins să cultive canabis pe proprietățile acestora, în Vâlcea. 

 

„Creşterea şi îngrijirea plantelor a fost realizată de către membrii grupării, sub supravegherea celor doi lideri, care ulterior au procedat la punerea în vânzare a cantităţilor de cannabis pe piața ilicită din municipiul Râmnicu Vâlcea și a altor localități.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate 5 culturi outdoor de canabis, constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare, 1,5 kilograme cannabis, 20 de comprimate ecstasy, 2 țigarete confecționate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 39 de telefoane mobile și 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., suma de 400 de euro și 4.480 de lei, autoturisme și alte bunuri ce urmează a fi indisponibilizate.
Cantitatea de cannabis rezultată de pe culturile astfel depistate este de cel puțin 60 kilograme și urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro”, transmit reprezentanții DIICOT.

16 persoane vor fi aduse la  sediul DIICOT Vâlcea pentru audieri.