Bătrânul din Pitești ucis în urma intervenției brutale a polițiștilor, înmormântat astăzi!

Bătrânul mort după imobilizarea brutală a polițiștilor din Pitești este condus astăzi pe ultimul drum. Familia acestuia este revoltată de modul în care bărbatul a murit, în urma unei intervenții mult prea agresive a oamenilor legii.

Familia bărbatului ucis la Autogara Sud din Pitești a decis să îi dea în judecată cei doi polițiști și au anunțat printr-un avocat faptul că intentează proces și solicită în instanță daune morale și materiale.

”Interesele familiei sunt în primul rând pe latura penală a cauzei, anume tragerea la răspundere a celor vinovați de săvărșirea acelei infracțiuni. Pe latura civilă, bineînțeles, daune morale și materiale pe care încă nu le-am specificat întrucât nu am stabilit o sumă exactă” , a declarat avocatul familiei.

Vă reamintim că victima, Barbu Alexandru, a murit după ce ar fi fost dat cu capul de asfalt în urma unei intevenții mult prea brutale a polițiștilor din Pitești. În urma analizei medicilor legiști, bărbatul ar fi decedat urma unei asfixieri mecanice, iar cei doi agenți au fost reținuți pentru loviri cauzatoare de moarte, și nu pentru ucidere din culpă. 

CITEȘTE ȘI... A fost contestat rezultatul autopsiei. Ce declară Dan Manu, șeful IML Argeș


Update, 20 aprilie: 

Urmare a comunicării de către Tribunalul Argeș a mandatelor de arestare preventivă, prin care s-a dispus arestarea preventivă a doi agenți de poliție, precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. 
Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cei doi polițiști care au luat parte la operațiunea dramatică din Pitești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Tribunalul Argeş a decis că cei doi poliţişti care au imobilizat victima trebuie să fie arestaţi. Oamenii legii vor sta în arest până pe 18 mai şi riscă până la 12 ani de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici. Unul dintre cei doi, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal.

 

Sursa: romaniatv.net