Doi polițiști aflați în timpul liber au prins cele trei fete în flagrant

UPDATE, 25 aprilie, ora 16:30

Deși purtătorul de cuvânt al poliției locale, Bogdan Aristanțoiu, declara în această dimineață că 2 polițiști locali au prins 3 tinere tâlhărind un bătrân din Pitești, pe care le-au predat polițiștilor de la secția 3, a apărut un comunicat în urmă cu puțin timp emis de Poliția Națională în care este precizat că cele 3 tinere au fost prinse în flagrant de doi frați, luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș care se aflau în timpul liber.

Comunicatului întreg spune:

,, În această dimineață, în jurul orei 11.30, doi luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, care se aflau in timpul liber, au depistat, în flagrant, trei tinere care au sustras o sumă de bani unui bărbat.

Cei doi polițiști, care sunt si frați, au observat cum trei tinere încercau să sustragă bani unui bătrân de 82 de ani, în timp ce se aflau pe o bancă într-o stație de autobuz din municipiul Pitești. 

În momentul în care tinerele s-au îndepărtat, polițiștii au oprit un echipaj din cadrul Poliției Locale Pitești și, împreună cu acesta, le-au prins și identificat.

Asupra tinerelor, care au vârste cuprinse între 12 și 19 ani, toate din Merișani, s-a găsit suma de 60 de lei, sumă despre care bătrânul ar fi afirmat că i-a fost sustrasă. 

Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. 

Cele trei fete au fost preluate de polițiștii Secției 3 Pitești, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar cele trei tinere au fost sancționate cu amenzi în valoare de 2.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare'', precizează Politia Națională. 

 

Două minore și o tânară de 19 ani, toate din Merișani, au ajuns în această dimineață, în atenția polițiștilor de la secția nr. 3 din Pitesti. 

Acestea au fost reținute după ce au tâlhărit un bătrân în cartierul Banat, în zona stației Carpați.

Tinerele, una de 12 ani, cealaltă de 16 ani și alta în vârstă de 19 ani, au fost prinse de 2 agenți ai poliției locale .

Ele reușiseră să sustragă prin violenta batranului suma de 50 lei, banii fiind recuperați și predați părții vătămate.

Polițiștii continuă cercetarile în acest caz.