Bascovul va avea serviciu de transport prin curse regulate

În ultima perioadă, şi în comuna Bascov, ca în mai toate localităţile judeţului, sunt mari probleme în asigurarea serviciului de transport prin curse regulate, din cauza legislaţiei care se dovedeşte o piedică. 

În aceste condiţii, Primăria Comunei Bascov a decis să reglementeze această situaţie, iar recent Consiliul Local a aprobat documentaţia pentru organizarea licitaţiei şi delegarea serviciului către un operator licenţiat şi autorizat. 

După cum ne-a declarat primarul Gheorghe Stancu, serviciul de transport public în Bascov se organizează pe trei loturi: 

- Traseul Bascov BAT - Prislop (6 km) - 15-20 de curse în zilele lucrătoare, iar în cele nelucrătoare - 9 curse dus-întors.
- Traseul Bascov BAT Mica (4 km) - 13 curse dus-întors de luni până vineri, iar în celelalte zile - 3 curse.
- Traseul Bascov BAT - Căpăţâneşti (5 km) - 20 de curse dus-întors în zilele lucrătoar, iar în cele nelucrătoare - 10 curse.

Firmele de transport interesate vor putea depune oferte fie pentru toate traseele, fie pentru unul dintre ele. 

Pe lista criteriilor de evaluare în baza cărora se va calcula punctajul în vederea stabilirii firmei care va efectua transportul public de persoane pe raza comunei Bascov, cea mai mare pondere o are preţul biletului - 60%, urmat de normele de poluare a maşinilor din parcul auto al firmei care va deservi serviciul - 20%, gradul de confort - 10% şi forma deţinerii autovehiculelor (proprietate sau leasing) - 10%. 

Printre cerinţele impuse operatorilor de transport prin caietul de sarcini se numără şi aceea de a asigura 5 călătorii pe lună dus-întors pentru persoanele cu handicap grav şi 2 călătorii dus-întors pe lună persoanelor cu handicap accentuat sau mediu.

„După finaizarea procedurilor de achiziţie publică şi încheierea contractului, în Consiliul Local se va analiza şi posibilitatea subvenţionării din bugetul local a unor categorii de persoane. Dar toate la timpul lor.”, a precizat primarul Gheorghe Stancu. 


Sursa: Săptămânalul Ancheta