BASCOV. Lucrările de asfaltare din Glâmboc - pe ultima sută de metri

BASCOV. Lucrările de asfaltare din Glâmboc - pe ultima sută de metri

Străzile din satul Glâmboc capătă o nouă înfăţişare, datorită unei investiţii mult aşteptate de către locuitorii din această zonă. Astfel, proiectul „Reabilitarea şi modernizarea drumului comunal Glâmboc Vale-Glâmboc Deal şi a străzii Rogojina” a avansat semnificativ în primele luni ale anului, asta şi pentru că vremea frumoasă a permis continuarea lucrărilor chiar şi pe parcursul lunilor de iarnă. Proiectul prevede reasfaltarea a 3 km de drumuri, zone în care au fost introduse absolut toate utilităţile: Glâmboc Vale – 1612 m; Glâmboc Deal - 911 m; Glâmboc Deal drum lateral - 137 m; Rogojina - 366 m. Pe lângă asfalt, proiectul include şi amenajarea de şanţuri şi rigole betonate, cu atât mai mult cu cât vorbim de o zonă deluroasă, unde apa se scurge de pe versanţi şi poate afecta gospodăriile dacă nu este controlat cursul ei.

Primarul Gheorghe Stancu a supravegheat şi în acest caz lucrările, fiind deseori prezent pe şantier, în mijlocul muncitorilor, pentru a se interesa de mersul lucrărilor. De asemenea, un alt proiect programat să demareze în această primăvară este cel de asfaltare a străzilor Măceşului şi Azurului, în valoare de 1,8 milioane lei fără TVA.

„Pe lângă aceste proiecte, este în curs de finalizare analiza tehnico-economică a studiului de fezabilitate reactualizat pentru reabilitarea şi modernizarea drumului comunal 173 Mica-Brăileni şi altor 9 străzi din zonă”, a declarat primarul Gheorghe Stancu.