Bariera manuală de la Prundu - înlocuită cu una automatizată

Bariera de la Prundu scoate de zeci de ani peri albi şoferilor, chiar şi după ce traficul greu a fost scos de tot din oraş, iar cozile uriaşe de pe Bulevardul Petrochimiştilor s-au diminuat. Fiind amplasată la doi paşi de gară, bariera stă mai mult coborâtă decât ridicată. Şi asta nu ar fi o mare problemă, dar aceasta este de multe ori coborâtă manual - conform unei vechi rutine - chiar şi cu jumătate de oră înainte să treacă trenul, spre disperarea şoferilor care se nimeresc la momentul nepotrivit în zonă.

Această problemă pare să-şi fi găsit în sfârşit soluţia, săptămâna trecută primarul Cornel Ionică declarând că, după mai multe drumuri la Ministerul Transporturilor, este aproape de rezolvare:

„Primim periodic reclamaţii cu privire la problema barierei de pe Lânăriei. Aceasta este coborâtă în momentul în care trenul pleacă din Goleşti şi aşa rămâne chiar şi 15- 20 de minute, uneori şi mai mult, aglomerând astfel sensul giratoriu din Prundu. Am mers la minister şi ni s-au dat asigurări că în perioada următoare sistemul manual de punere a barierelor va fi înlocuit cu unul automatizat, aşa cum este normal în această situaţie, reducându-se astfel considerabil timpii de aşteptare”, a declarat primarul Ionică. 

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta