„Cuceritoarea

UPDATE, 17 septembrie:

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată, înaintându-l Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Cercetările au fost demarate la începutul lunii iunie. Bărbatul de 41 de ani, din Şercaia, judeţul Braşov, ar fi creat un cont fals al unei femei pe Facebook, iar cu acest cont a obţinut fotografii în ipostaze compromiţătoare de la un bărbat din comuna Cuca, pe care ulterior l-ar fi constrâns să-i trimită 2.000 de lei, prin transfer bancar, pentru a nu face publice imaginilor compormiţătoare.
Anchetatorii spun că brașoveanul deținea mai multe conturi, atât ca fată cât şi ca băiat, cu care ar fi păcălit cel puțin 20 de bărbați (cu vârste cuprinse între 30 și 69 de ani) să trimită poze în ipostaze indecente. Aceste fotografii erau dovada clară a șantajului ce urma să vină. Pentru a nu fi postate pe reţele de socializare, victimele erau constrânse să-i trimită individului diverse sume de bani.


Atenție!!! Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni, săvârșite în mediul virtual, polițiștii vă recomandă


- protejați-vă datele personale şi parolele – nu divulgați persoanelor necunoscute sau neavizate date de identitate, fotografii de pe documentele oficiale (cartea de identitate sau altele); 
- respingeți contactele „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţați aceste incidente.
- selectați cu atenție imaginile pe care le postați pe internet – conştientizați faptul că o dată postate, aceste fotografii pot fi văzute sau folosite de oricine, oricând.
- nu transmiteți imagini personale unor persoane necunoscute – în spatele unor conturi false se pot afla persoane rău-intenționate;
- evitați stabilirea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet; 
- adoptați un comportament responsabil şi cuviincios pe internet.

 


 

În ziua de 3 august, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal săvârșirea infracțiunii de șantaj, şi au reţinut un bărbat de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov. 

Din verificări s-a stabilit că în cursul lunii iunie, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o reţea de socializare, creând reprezentarea că acel cont aparţine unei tinere. 

Utilizând acest cont, cel în cauză ar fi obţinut fotografii în ipostaze compromiţătoare de la un bărbat din comuna Cuca, iar ulterior l-ar fi constrâns să trimită suma de 2.000 de lei, prin transfer bancar, ameninţându-l cu divulgarea imaginilor compormiţătoare. 

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 3 august, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Braşov, la locuinţa celui în cauză. 

Totodată, cercetările au fost extinse şi cu privire la persoana care a ridicat suma de bani în urma transferului bancar, cel în cauză, bărbat de 34 de ani, din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, fiind cercetat în stare de libertate, în calitate de complicela sâvârşirea infracţiunii ce face obiectul cercetărilor. 

După administrarea probatoriului, poliţiştii au reţinut pe bărbatul de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov, iar în ziua de 4 august a fost prezentat de către procurori instanţei, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.