Bărbați reținuți pentru ultraj! Polițist luat târâș cu mașina de un șofer beat

Update

Bărbatul de 30 de ani, din Pitești, a primit măsura preventivă a controlului judiciar. 

 

Două rețineri pentru ultraj, în ultimele 48 de ore, efectuate de către oamenii legii din județul Argeș.

Primul reținut, un bărbat de 51 de ani, din Pietroșani, a târât cu mașina un agent de poliție, care îl oprise pentru un control de rutină. S-a întâmplat în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie. Șoferul a fost oprit pe raza localității Pietroșani, iar în urma verificării cu aparatul etilotest, s-a dovedit că bărbatul urcase băut la volan.

Ceea ce trebuia să fie un control de rutină s-a transformat într-o scenă demnă de filmele polițiste, după ce șoferul a fugit spre mașină și a demarat. La punerea în mișcare, unul dintre polițiști s-a prins de autoturism, însă conducătorul auto a continuat deplasarea, târându-l efectiv pe omul legii. Colegul acestuia l-a somat pe șofer să oprească, făcându-i baraj cu mașina de Poliție. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și ultraj, în prezent cercetările desfășurându-se de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Din fericire, polițistul a suferit răni ușoare.


Celălalt caz a avut loc în a doua zi de Crăciun, la un bloc de locuințe de pe strada Depozitelor din Pitești. Polițiștii au fost sesizați cu privire la un scandal, constatând că un bărbat care făcea parte dintr-un grup de trei bărbați și o femeie, ar fi lovit ușa de intrare într-un apartament și ar fi adresat injurii și amenințări.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 30 de ani a refuzat să se legitimeze. Mai mult, a devenit agresiv verbal și fizic, fiind astfel imobilizat, încătușat și dus la sediul poliției. Însă, omul nu s-a potolit, continuând să fie agresiv și lovind pe unul dintre polițiști. Se pare că acesta ar fi venit împreună cu ceilalți doi în blocul respectiv pentru a căuta un alt bărbat pe care îl bănuia că ar avea o legătură amoroasă cu soția lui. A început să bată cu pumnii și cu picioarele într-o ușă, însă, a greșit adresa. Proprietarul locuinței respective a sunat la 112 spunând ce se petrece. Omul a fost încătușat și dus la secție. Acolo a devenit și mai recalcitrant, iar polițiștii au chemat-o pe soția lui pentru a se calma. Situația nu s-a schimbat, ba mai mult, bărbatul l-a lovit pe unul dintre polițiști cu piciorul.

Inițial, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și ultraj. Ulterior, proprietarul apartamentului a cărui ușă a fost avariată, și-a retras plângerea, fiind acuzat doar de tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.