Bărbați reținuți! „Păcăleau” aparatele pentru a câștiga la păcănele

Doi bărbați de 40 de ani, din Pitești, respectiv de 55 de ani, din Câmpina, Prahova, au fost reținuți de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, fiind bănuiți de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic, dar și de folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de șansă și metodelor de selecție al aparatelor de jocuri de noroc.

Potrivit cercetărilor, se pare că cei doi, ajutați de alte persoane, precum și datorită complicității unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat șansele de câștig ale unor aparate de jocuri. Totul s-a fi petrecut din luna martie 2017 până în prezent, timp în care aceștia au obținut câștiguri ilicite de peste 85.000 lei.

Marți seara, în județul Timiș, oamenii legii au organizat un flagrant. Cei doi au fost prinși în timp ce se aflau într-o sală de jocuri, unde unul dintre ei câștigase peste 15 000 de lei prin utilizarea acelor metode.

De asemenea, miercuri, au fost efectuate percheziții domiciliare la locuințele bărbaților, atât din Pitești, cât și în Câmpina.

„Cu ocazia activităților au fost descoperite și ridicate sume de bani și bunuri, constând în sumele de aproape 18.000 de lei, peste 1500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căști bluetooth, suporți de memorie, dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc”, transmit oamenii legii.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de aretare preventivă.