Aveți grijă ce informații furnizați! Un piteștean a rămas fără banii de apartament

Polițiștii piteșteni au reținut doi bărbați, de 39 de ani, din comuna Hârsești, respectiv de 29 de ani, din comuna Rătești, care ar fi furat suma de un miliard de lei vechi. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore,  urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Din cercetări s-a stabilit că ”în ziua de 17 iunie a.c., cei doi ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din Piteşti, de unde ar fi sustras bani, în sumă de peste 70.000 de lei şi peste 4.000 de euro.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 22 iunie a.c., poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, la locuinţele celor bănuiţi, iar în urma acestora a fost descoperită suma de 30.000 de lei, documente contabile, precum şi alte mijloace de probă.”

Conform anchetatorilor, informația le-a fost furnizată practic de păgubit. Piteșteanul a povestit mai multor persoane despre intenția sa de a cumpăra un apartament. Hoții, se pare ajutați de o a treia persoană, ar fi aflat obiceiurile acestuia. Mai exact, că omul își lăsa cheile de la locuință în mașină. L-au urmărit până la locul de muncă și după i-au spart mașina. Au plecat cu cheile către apartament, de unde au sustras suma de peste 70.000 de lei şi peste 4.000 de euro.

Norocul piteșteanului a fost camerele de supraveghere, hoții fiind surprinși în fapt atât lângă autoturism, cât și la zona blocului.

CITEȘTE ȘI ... Locul 3 în țară la medii de 10 pentru elevii argeșeni

Un alt caz a fost sesizat la Secția 3 de Poliție. Oamenii legii de aici au reținut doi indivizi, de 57 şi de 60 de ani, ambii din Bucureşti, care ar păcălit un bătrân, în vârstă de 92 de ani, sub pretextul oferirii unei haine ca pomană. Hoții i-au furat din buzunar bătrânului suma de 1000 de lei și un card. 

Furtul s-a întâmplat joi, 18 iunie. Indivizii l-au așteptat pe bătrân să retragă suma de bani din bancomat și după l-au abordat. I-au spus că vor să ofere de pomană o haină, iar bătrânul nesuspectând nimic a acceptat. 

”După administrarea probatoriului, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, susțin polițiștii.