Bani pentru români! 20 000 de lei de la stat

Începând de astăzi, românii pot beneficia de bani de la stat, după ce un important program a fost reluat. Acesta a fost suspendat în luna septembrie din cauza unei suspiciuni de fraudă.

Este vorba despre programul Casa Verde. Astfel, românii pot obține bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Prin urmare, înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică va fi reluată. 

„Toate documentele înregistrae cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Scopul acestui program îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Lista instalatorilor validați care au semnat contracte de participare la care se pot înscrie persoanele fizice este disponibilă pe site-ul AFM:
https://www.afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2019/lista_instalatori_contracte_semnate-2019_09_05.pdf