Băncile au răsuflat uşurate la aflarea veştii că regele Dan Stănescu din Costeşti a fost reţinut

În urmă cu două săptămâni, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti a efectuat mai multe percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj. Percheziţiile au avut loc la domiciliul unor persoane, dar şi la sediile unor societăţi comerciale într-un dosar penal ce priveşte comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Una dintre locaţiile percheziţionate de anchetatori a fost şi „palatul de aramă”, proprietate care îi aparţine lui Dan Stănescu, autointitulatul rege internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni. Din datele anchetatorilor se pare că Dan Stănescu ar fi angajat fictiv un număr de 68 persoane pentru a beneficia de subvenţii de la stat în perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021. 
Acesta a profitat de prevederile legislative în contextul pandemiei, recrutând 68 de persoane pe numele cărora a încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 400.000 de lei - susţin anchetatorii. 

Un alt efect al angajărilor fictive a fost resimţit şi de către bănci. Se pare că romii angajaţi fictiv de către regele Dan Stănescu au încercat în nenumărate rânduri să cumpere din magazine telefoane foarte scumpe în rate, apelând la bănci pentru credite, însă de fiecare dată au fost refuzaţi. La aflarea veştii că liderul romilor, Dan Stănescu din Costeşti, a fost reţinut, angajaţii bancilor au răsuflat uşuraţi, pentru că se săturaseră să îi refuze pe romii care se prezentau uneori chiar împreună cu Dan Stănescu pentru a achiziţiona produse în rate.


Sursa: Săptămânal Ancheta