BALUL ROTARY CLUB PITEȘTI 2016 - eveniment caritabil de excepție

Sâmbătă seară, pe 10 decembrie, la restaurantul Castel din Pitești, intr-o atmosferă deosebită, a avut loc Balul Clubului Rotary Pitești - un eveniment anual, de tradiție, ce a avut ca principal scop reunirea membrilor Rotary și a invitaților lor, intr-o nouă acțiune de tip caritabil, menită să consfințească rolul activ pe care Clubul Rotary il are in sustinerea cauzelor de acest gen, precum și dezvoltarea unor proiecte cu puternic impact social și educațional.

In cadrul evenimentului au fost prezentate cluburile patronate de Clubul Rotary Pitești:  Rotaract, Interact și RotaKids , ce se remarcă prin dedicație și intensa implicare în viața comunității noastre.

Membrii marcanți ai clubului, (oameni de afaceri, avocați, profesori, specialiști in diverse domenii, etc…) au demonstrat și in acest an că sunt o echipă o echipă unită și un model de bună practică in ceea ce privește voluntariatul și solidaritatea umană.

După ce, in primăvara acestui an, fondurile strânse anterior au mers către secția de oncologie a Spitalului Județean Argeș, in cadrul proiectului V.L.A.D. ( Viață, Luptă, Angajament, Dăruire) și in 2017 sumele strânse sâmbătă seara precum și de-a lungul activității, se vor adresa aceleiași cauze, continuându- se investițiile in aparatură pentru oncologie: "Ne-am propus să continuăm proiectul V.L.A.D. prin achiziționarea de fotolii de tratament, lenjerii pentru paturi, un ecograf mobil și multe altele."

Un alt proiect adus in atenție a fost cel în care clubul Rotary Pitești  s-a implicat alături de alte cluburi Rotary din România (Constanța, Bistrița, București, Craiova, Iași, Mangalia, Piatra Neamț și Timișoara), dar și din străinătate – Bulgaria (Balcik) și Beer Sheva din Ierusalim. Acest proiect inițiat de Cluburile Rotary din Constanța (mai ales Clubul Rotary Cetatea Tomisului din Constanța) are o valoare totală de 38.500 de dolari și își propune dotarea și modernizarea Sanatoriului Balnear și de Recuperare din Mangalia.

De asemenea, clubul Rotary Pitești vine in susținerea performanței tânărului Costin-Andrei Oncescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul National "Dinicu Golescu", Câmpulung, care de 7 ani câștigă olimpiade și concursuri naționale și internaționale de IT (a obținut 8 medalii de aur, 6 medalii de argint și una de bronz), fiind cel mai premiat elev din România în domeniul său.

Ar mai fi multe de menționat – Dotări noi și achiziție de medicamente pentru copiii din Centrul pentru Copiii cu Dizabilități din Trivale (Grădinița Sfânta Elena), Astazi Tu Daruiești (organizat de Paști și de Crăciun), Concursul Național de Oratorie, Demostene (anual), proiectul Nepot de Ocazie pentru Bunic Singur, concursuri de talente, organizarea de zile ale carierei etc.

Ca urmare a licitației desfășurate in cadrul evenimentului, unde au fost licitate diverse obiecte de artă și bijuterii (Teilor dovedindu-se și in 2016 un partener de nădejde al acestor cause caritabile), s-au strâns sume semnificative, prin generozitatea participanților.

In cadrul licitației s-a remarcat omul de afaceri Radu Dumitru (Ronera Rubber) care a achiziționat, pe sume considerabile, mai mult de jumătate din obiectele licitate.

De asemenea, Olimpia Doru "s-a luptat" pentru achiziționarea unui tablou, al cărui preț, in licitație, a plecat de la 800 ron și a ajuns, in final, la suma de 15 000 ron. Tabloul a avut o frumoasă valoare sentimentală pentru doamna Olimpia Doru, datorită poveștii ce se ascundea in spatele acestei picturi. Se pare că tabloul a fost oferit de către un pescar, soției lui, la implinirea a 30 de ani de casnicie, iar Olimpia Doru serbează, in acest an frumoasa "vârstă" de 30 de ani de căsătorie.

Printre cei care au mai licitat pentru a ajuta in susținerea proiectelor clubului, s-au mai numărat: Luminița Ioana - decanul Baroului Argeș, Marian Cazacu -manager TBM, Nicola Inquieto - manager Italy Construcții, precum și alți oameni din mediul public si privat argeșean.

In acest an, președintele Rotary Club Pitești, Marga Crăciunescu, a fost pe post de gazdă a evenimentului, iar sufletul petrecerii și al licitației, a fost, ca in fiecare an, Marian Matei.