BĂLILEŞTI. Proiectul de alimentare cu gaze este pe făgaşul cel bun

BĂLILEŞTI. Proiectul de alimentare cu gaze este pe făgaşul cel bun

Un pas mare pentru o localitate din zona rurală a Argeşului. La Bălileşti, se va semna contractul pentru proiectarea şi execuţia reţelei de alimentare cu gaze.

„S-a terminat procedura de concesionare şi urmează parafarea contractului de proiectare şi execuţie. De doi ani de zile muncim la proiectul de gaze, eu şi Consiliul Local, şi, în sfârşit îl finalizăm. Am avut sprijinul unor consilieri extraordinari şi al unei echipe în aparatul propriu, dedicate comunităţii. Eu zic că 99,9% dintre cetăţenii noştri vor avea gaze în casă şi se vor convinge când vor începe lucrările efective şi vor vedea ţeava trasă. Este un proiect solicitat de 80% din populaţie şi, aşa cum am discutat eu cu concetăţenii mei, se vor racorda rapid la ea. Există solicitări de la persoane de toate vârstele, nu am niciun dubiu că vom avea un număr mare de abonaţi, deoarece oamenii nu sunt reticenţi, pentru că se va creşte gradul de confort.”, ne-a explicat primarul comunei Bălileşti, Victor-Cătălin Turturică.

Aducerea reţelelor de utilităţi publice în comună nu vizează doar beneficii pentru gospodăriile din comună, ci şi atragerea de noi investitori. Pentru a deveni atractivă pentru întreprinzători, comuna trebuie promovată. Conştient de acest aspect, primarul Cătălin Turturică a făcut demersuri în acest sens şi nu s-a rezumat la omologi din ţară, ci a trecut graniţele. Astfel, cu câteva săptămâni în urmă a primit vizita unor înalţi demnitari din Rusia, Elveţia, Belarus şi Malaezia.

„M-am străduit să fac vizibilă localitatea noastră. Degeaba avem utilităţi, dacă nu avem investiţii. Stăm pe loc! Mediul privat trebuie convins să se uite către noi şi în acest sens am înaintat o invitaţie către ambasadori ale mai multor state, pentru a le prezenta intenţiile noastre şi dorinţa de a pune în operă un parteneriat public – privat.”, ne-a declarat primarul Cătălin Turturică.

Acesta, alături de colegi din Primăria Bălileşti, a prezentat oaspeţilor un proiect ce are ca obiectiv principal crearea unui sistem de irigaţii şi formarea unei asociaţii cu proprietarii de terenuri ce vor beneficia de această investiţie benefică pentru agricultură. 

Grădiniţă cu program prelungit pentru a stopa migrarea copiilor către alte localităţi
O altă investiţie este grădiniţa cu program prelungit, prima de acest fel din localitate. „Asigur cetăţenii că şi grădiniţa cu program prelungit va fi recepţionată şi va intra în funcţiune în următorul an şcolar. Vrem să stopăm exodul copiilor către alte localităţi şi să îi ţinem în comună şi prin oferirea acestei unităţi de învăţământ ce îi poate ţine pe preşcolari până ce părinţii termină serviciul”, ne-a declarat primarul Cătălin Turturică. 

Case modulare pentru cei aflaţi în situaţii-limită
Bălileştiul mizează, în dezvoltarea sa, pe finanţările externe. În acest sens, primăria a aplicat un proiect pe fonduri norvegiene, ce are ca principal obiectiv un dispensar uman complet. La acesta s-ar mai adăuga, dacă se va materializa dorinţa primarului, şi trei case modulare.

„Locuinţele vor fi folosite pentru a putea oferi un acoperiş deasupra capului celui care se află într-o situaţie-limită. Să ai nişte rezerve ca să ajuţi un om, să îi oferi şi consiliere psihologică şi îndrumare. Când este apt să plece, eliberează locuinţa şi cazăm pe alticneva.”, ne-a mai explicat primarul comunei Bălileşti.

 

Acesta îşi doreşte să dezvolte oportunităţile economice la nivelul comunei şi să determine tinerii să rămână în Bălileşti, să muncească pământul şi să îşi dezvolte propriile afaceri.