Bălileşti. 21 septembrie - „Ziua Porţilor Deschise” la prima grădiniţă cu program prelungit din comună

În ciuda problemelor create de pandemie, lucrările la prima Grădiniţă cu Program Prelungit s-au derulat în continuare şi sunt aproape de finalizare. Astfel, pe 21 septembrie, primarul Victor-Cătălin Turturică îi invită atât pe viitorii beneficiari, cât şi pe cetăţenii din localitate să viziteze noua unitate de învăţământ, care va oferi un  serviciu complex de educaţie şi îngrijire preşcolarilor din Bălileşti. Intervalul de vizitare va fi cuprins între orele 16.00 şi 18.00.

„Doresc ca oamenii din localitate să vadă condiţiile pe care le-am creat şi să ştie cum va arăta instituţia în care îşi vor lăsa copiii. Am respectat cele mai noi standarde şi suntem mândri că vom oferi şi această unitate familiilor tinere.”, ne-a declarat primarul Victor-Cătălin Turturică. 

 


 Dispensar uman dedicat serviciilor medicale de calitate


În timp ce o investiţie se apropie de punctul de recepţie, o alta începe. De curând, a fost dat startul construcţiei la unul dintre obiectivele solicitate de comunitate, Dispensarul Uman. Acesta va fi ultramodern şi va veni în sprijinul cetăţenilor din mediul rural, care vor avea acces rapid la îngrijiri medicale, în condiţii superioare. În incinta Dispensarului se vor amenaja cabinete pentru medicii de familie, care vor avea posibilitatea să şi locuiască aici, dat fiind faptul că la etaj se amenajează şi apartamente pentru aceştia. Este prins în proiect un cabinet stomatologic, dar şi spaţiu pentru o farmacie.

„Este un dispensar modern care răspunde provocărilor actuale. Şi cetăţenii din mediul rural trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate şi să primească rapid îngrijiri, în cazurile grave.”, a descris primarul proiectul succint. 

 


 520 de lămpi noi pentru un iluminat stradal eficient


„Am promis că nu trece mandatul până nu aduc la un standard modern iluminatul public. Asta a devenit realitate şi arterele principale sunt iluminate cu lămpi moderne şi consum eficient”, a explicat Victor-Cătălin Turturică.

Comuna Bălileşti va avea trei centrale fotovoltaice ce vor produce curentul electric necesar pentru alimentarea a două şcoli şi a pompelor din sistemul de furnizare a apei potabile. Proiectul este finanţat prin Fondul Român pentru Eficientizarea Energiei. Investiția va conduce la obținerea unor economii de energie, mai ales că a cuprins şi înlocuirea a 520 lămpi cu unele eficiente din punct de vedere al consumului.

„Acestea au fost promisiuni care au devenit realităţi şi aceasta este garanţia că, uşor, uşor, prin eforturi concentrate şi vânând toate finanţările posibile, vom avea şi alte obiective puse în operă.”, a mai declarat primarul comunei Bălileşti. 

 

 


 Anul şcolar începe cu toţii copiii în bănci

La Bălileşti, anul şcolar a început cu program normal la clase în toate școlile din Bălilești.

„Au fost luate toate măsurile care se impun în situația pandemică şi totul se va desfășura în condiții de siguranță. Intrarea la clase va fi în mod normal, cadrele didactice vor începe anul ca de fiecare dată cu dăruire și profesionalism, directorul școlii și primarul comunei vor continua să asigure totul așa încât să se poată învăța carte! Dacă începutul de an școlar nu permite deschiderea anului ca altadată, să fim cu toții împreună, nu-mi rămâne decât, pe această cale, să adresez tuturor părinților să aibă încredere în școala și administrația din Bălilești. Copiilor le urez un an școlar de succes, cadrelor didactice să le dea Dumnezeu multă răbdare și putere de a rezista în aceste condiții. Vă doresc sănătate, nu uitați că nu suntem singuri şi distanțați! Suntem toţi şi suntem puternici!”, este mesajul transmis de către Victor-Cătălin Turturică la începutul de an şcolar.

Pentru a spori siguranţa, inclusiv microbuzele au fost adaptate şi dotate cu dezinfectanţi. Copiii care vor folosi acest mijloc de transport vor primi măşti la urcare, dacă nu au sau le-au pierdut pe la şcoală. 

 

 


„Toate astea se întâmplă acum, toate astea sunt promise şi puse în practică. Tot ce s-a promis pentru mandatul viitor aveţi încredere că va fi realizat, pentru că aveţi ca garanţie obiectivele materializate în ultimii 4 ani.”