Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. 4 elevi eliminați în Argeș!

UPDATE, ora 16:30

În judeţul Argeş, la cea de-a treia probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).d) la alegere a profilului și specializării, desfășurată astăzi, au participat 747 de candidați din 950 înscriși.

Nu au existat candidaţi cu temperatură peste 37,3 ̊C. Au fost 4 elevi eliminați, pentru tentativă de fraudare a examenului, în centrele de la Colegiul Tehnic ,,Costin D.Nenițescu” Pitești (2), Liceul Tehnologic ,,Dacia” Pitești (1) și Colegiul Tehnic Câmpulung (1).
             

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.    

   
 


 

Astăzi se desfășoară proba la alegere a profilului şi specializării. Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b). Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu au trecut prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen.

La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 42.700 de candidaţi, dintre care peste 24.900 provin din promoţia 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoţiile anterioare.

CITEȘTE ȘI ... ( VIDEO) Cioban bătut cu bestialitate la stâna Lespezi! Este semiconștient..


Probele scrise încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

 

CITEȘTE ȘI ... ( VIDEO) Accident rutier în Pitești! Intervin pompierii!

Ce nu au voie să facă absolvenții de liceu în sala de examen 


Potrivit regulilor publicate în Monitorul Oficial, candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

CITEȘTE ȘI  ... Început de an școlar plin de incertitudini!

 

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
           
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

CITEȘTE ȘI  ... (Video) Șofer fără permis - a intrat pe contrasens. O femeie, la spital!
           
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
           
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.