BA PE-A MĂ-TII! Jumulește asta! A amenințat o polițistă cu moartea și azi l-a luat Parchetul!

Ba pe-a mă-tii! Ne străduim de câteva zile să nu scriem nimic despre creatura bipedă care a amenințat o polițistă din Argeș cu moartea pe motiv că i-a pus în pericol prețiosul lui permis. Am zis să așteptăm mai întâi reacția instituțională și apoi, să ne mai treacă nițel patima până punem mâna pe tastatură.   

Azi, primul pas, cel cu reacția, s-a consumat: individul, un anume Ionut Nicole (34 ani) originar din Cocu, locuitor prin Mioveni, a fost dus la Parchet sub acuzația de ultraj și A FOST REȚINUT! Pasul doi nu s-a consumat însă și, cel mai probabil, nici nu o să se consume: patimă tot avem! Și nu doar patimă, ci un amestec de silă, furie și chef să-l vedem agățat în cui.

Povestea începe în momentul în care - fix când o țară întreagă privea cum un polițist a fost măcelărit (efectiv, măcelărit) într-o gară din Suceava de către un individ dezaxat care avuse poftă să ucidă pe cineva în uniformă -  la noi, în Argeș, un tirist numit Ionut Nicolae a anunțat pe facebook că a fost lăsat fără permis de o polițistă din Cocu și a postat următoarele mesaje:

“Nu o mai suport dacă nu o mută o mut eu la cimitir sa imi dea si pe viata inchisoare ca nu am ce pierde

“iam cerut să dea haina statului jos sa vada de pot sai fac ca nu mie frica decat de dumnezeu dar nu a vrut ii faceam si o filmare cum o jumuleam fir cu fir si unghe cu unghe pe viu sa vada ce poate face un analfabet ok

Mesajele erau insoțite de imaginea Denisei Grigore, polițist în comuna argeșeană Cocu. Ce s-a întâmplat oficial? Individul conducea prin localitate și nu a oprit la semnalele poliției. Echipajul s-a luat după el, l-a blocat și, în ciuda tăvălelilor bărbatului, i-a oprit permisul. Furios și acuzând că a fost făcut analfabet (n-am putea să ne imaginăm de ce având în vedere postările lui!) bărbatul s-a mobilizat pe facebook și - subliniind că el oricum nu are nimic de pierdut ” - a început să o amenințe pe polițistă cu moartea și cu alte activități pentru care, însă, fata ar fi trebuit întâi să-și dea hainele jos.

CITITI SI... Te-ai grăbit! La revedere, comisare! În Pitești, răsună salve de armă pentru Alin Ciobanu!

Amu, pe Denisa Grigore o știm toți din presă pentru că, în trecut, ne-a fost colegă. Ani muuulti de teren, nopți pierdute, stres și epuizare. Numai profesii din-astea de credință i-au plăcut fetei ăsteia, de parcă n-ar avea liniște! Când s-a dat liber angajărilor în poliție, ne-a anunțat pe toți că și-a văzut visul cu ochii. Asta voia ea să facă! Asta așteptase o viață, făcând teren lângă actualii ei colegi, la accidente, morți, tăiați de tren, arestați, pe treptele de la DNA! Uniforma asta era visul ei! Și dă-i și luptă, cu un copil mic în grijă, fără familie care s-o ajute. Ziua la redacție, seara la alergare, noaptea cu capul în carte. A învățat de i-au ieșit ochii din cap. Dormea câteva ore pe noapte și o lua de la capăt. Alerga pe stadion până i se făcea rău și se ridica abia atunci când auzea băiețelul că o încurajează de pe margine. Lucra în presă și mai avea un job în paralel, că să-și poată plăti chiria și tratamentele copilului. Când a dat proba fizică era o vreme atât de mizeră încât nu scoteai un câine din casă. A trecut-o cu un stoicism pe care nu l-ai putea ghici niciodată în mâna aia de femeie. A intrat în poliție cu un rezultat fabulos, într-o situație de concurență de 18 persoane pe un post. Și a îmbrăcat uniforma aia atât de dragă țopăind de bucurie, convinsă că acolo și-a găsit menirea, rolul și stabilitatea de care avea atâta nevoie!

Ca să vină Ionut Nicolae, academician doctor, să-i spună c-o omoară și-o jumule fir cu fir!

Nu considerăm situația ca fiind excepțională. Polițiștii, ca și mulți ziariști, s-au obișnuit să audă din când în când că îi omoară unul sau altul. În funcție de cât te țin nervii, ridici un deget reprezentativ sau te duci acasă și plângi în pernă. Când și-a ales uniforma, Denisa Grigore știa că poate da oricând de indivizi ca Ionuț Nicolae.

Ce este excepțional în cazul de față este că - pe zi ce trece - tot mai mulți dezaxați consideră că este perfect normal să amenințe polițiștii cu moartea, să îi scuipe, să îi lovească sau înfigă cuțitul în ei. Crește un curent de opinie și, Slavă Domnului!, - la cât de bolnavă este societatea - are loc de crescut, un curent  în care indivizi ca acesta consideră că respectarea organelor legii este optională. Că este doar o chestiune de principiu (cam cum ai alege dacă faci yoga sau te incinerează în loc să te îngroape) și nu o obligație civică!  Am trecut de la pretenția absolut firească de a fi respectați ca cetățeani cu drepturi depline la a confunda drepturile astea cu nesimțirea. Și s-au născut așa din ce în ce mai multe personajele sinistre care cred că se pot pi...a pe poliție, pe jandarmi, pe orice are uniformă doar pe motiv că “ei le plătesc salariul”.  Și, dacă îi prind într-o zi proastă, mai bagă și cuțitu-n ei!

În tabăra opusă, dacă un polițist îi dă o palmă unuia din asta, trebuie să consume două topuri de hârtie pe rapoarte, să lase arma și legitimația în sertar până termină cele zece comisii și comitete interne anchetarea lui și să mai bage trei luni ture de noapte și serviciu de weekend că să-i plătească bipedului despăgubirea. Vineri noaptea, când mascații de la IJJ au interveniut în forță după ce colegii lor fuseseră loviți cu mașinile, atacați cu drujbe și topoare de către țiganii prinși la furat, s-au tăvălit pirandele și puradeii de mai aveam un pic și venea Organizația pentru Drepturile Omului la Păuleasca! Amu, fără o legislație extrem de limpede și aplicată fără ezitare de cei uniformă, nu ne facem noi bine ca nație dacă scrie presa sau protestează sindicatele.

Dar până atunci, avem și noi un drept, mă nea Ionuţe: să-ți zicem Ba pe’a mă-tii, să-ți urăm dosar plăcut și jumuleală cât cuuuuprinde!

Echipa Sursa Ta  

CITITI SI... "Dna ministru, câți trebuie să mai moară să acceptați că funcționăm intr-un sistem criminal?"