AZI - Vreme rece, viscol şi zăpadă la munte

Vremea pe 16 ianuarie se anunţă în continuare rece, cu viscol, ninsoare şi ceaţă în majoritatea zonelor ţării. Temperaturile vor fi uşor mai ridicate faţă de ziua precedentă, iar maximele se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar minimele între -7 şi 1 grad.


Miercuri, vremea se va menţine vântoasă, cu rafale în general de 65...80 km/h, iar pe creste temporar peste 100...120 km/h, spulberând şi troienind puternic zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. În cursul zilei va continua să ningă pe arii extinse, mai intens în primele ore, apoi în diminuare şi restrângere. Şi în celelalte regiuni vor fi intensificări temporare ale vântului, cu precădere în prima parte a intervalului, în general cu viteze de 45...55 km/h, dar local, în sudul şi în centrul teritoriului, cu rafale de 60...65 km/h. 

Prognoza meteo anunţă că cerul va fi mai mult noros, în vest, nord şi centru, mai ales ziua, vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în restul ţării probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Izolat vor fi condiţii de polei şi se va forma gheţuş. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de intervalul precedent, astfel că maximele se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar minimele de joi dimineaţa între -7 şi 1 grad. În cursul nopţii, izolat va fi ceaţă.


Cum va fi miercuri la munte

Vremea se va menţine vântoasă, cu rafale în general de 65...80 km/h, iar pe creste temporar peste 100...120 km/h, spulberând şi troienind puternic zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii; în cursul zilei va continua să ningă pe arii extinse, mai intens în primele ore, apoi în diminuare şi restrângere. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de intervalul precedent.


Sursa: observator.tv