Azi. Vreme răcoroasă, chiar dacă temperaturile vor fi în creștere | Sursa Ta

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior, chiar semnificativă în vest, nord și centru, dar vremea va fi totuși răcoroasă în toate regiunile. Ziua vor fi înnorări temporar accentuate în centrul, sudul și estul țării, precum și la munte, unde local vor fi averse, în general slabe cantitativ, însoțite trecător, după-amiaza, și de descărcări electrice. Spre seară și noaptea cerul va deveni variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în Carpații Meridionali, în special pe creste și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, izolat ușor mai scăzute în depresiuni. Vor fi condiții de ceață.

 

 

Vremea la munte

Ziua vor fi înnorări temporar accentuate și local vor fi averse, însoțite trecător, după-amiaza și de descărcări electrice, iar punctiform cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. Spre seară și noaptea cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în Carpații Meridionali, în special pe creste. Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior.

 

 


Vremea pe litoral

Vremea va fi rece și ușor instabilă instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua când, trecător vor fi averse, în general slabe cantitativ, însoțite și de descărcări electrice, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (rafale, în general de 40 - 55 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade, iar cele minime între 11 și 14 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 15 și 16 grade.


Sursa: observatornews.ro