AZI! Vortex polar deasupra României

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 7 aprilie. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată calendaristică, cu temperaturi ce pot coborî, în estul Transilvaniei, până la -9 grade Celsius.

Vremea se va răci accentuat în majoritatea regiunilor, devenind deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni și 11 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai coborâte, spre -9 grade, în estul Transilvaniei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate ziua, când se vor semnala precipitații, îndeosebi sub formă de ninsoare în nord-estul și centrul țării, local, mixte, în vest și mai ales ploi în sud-est și doar izolat în rest.

La munte va ninge și va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Orientali. Temporar vântul va avea intensificări în mare parte din țară, în special în prima parte a intervalului, cu viteze mai mari în sud și sud-vest, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, dar mai ales în zona montană înaltă, unde vitezele vor depăși 80...90 km/h, iar zăpada va fi viscolită. Noaptea se va semnala brumă pe arii extinse și, izolat, va fi ceață.

 

 

Vremea la munte

Va continua să se depună strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Orientali. Temporar vântul va avea intensificări, în special ziua, iar mai ales pe creste vitezele vor depăși 80...90 km/h, iar zăpada va fi viscolită.

Sursa: observatornews.ro