AZI. Temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, dar nu scăpăm de ploi

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, dar şi în general instabilă. Mai ales în cursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină, în regiunile nordice, centrale şi estice, precum şi în zonele de munte şi izolat în rest. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova şi la munte, pe arii restrânse 30...35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei, cu viteze, în general, de 45...65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade. Izolat, mai ales dimineaţa, îndeosebi în sud şi sud-est se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte usor dinspre vest, însă tot la valori joase - de regim slab ciclonic.

 

 


Vremea 2 mai la mare


Vremea va fi caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 18...24 de grade şi minime de 16...17 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, în intensificare după-amiaza (rafale în general de 45 - 55 km/h). La început, trecător va fi ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 12 şi 14 grade.

 

 

Vremea 2 mai la munte

 

Valorile termice diurne vor mai creşte puţin faţă de intervalul precedent, dar vremea se va menţine instabilă. Pe parcursul zilei vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 30...35 l/mp. Vântul va sufla moderat cu intensificări, cu viteze mai mari la rafală în zona înaltă, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor.

Sursa: observatornews.ro