AZI: Simularea la Evaluarea Naţională - proba la română!

Astăzi au început simulările pentru Evaluarea Națională 2019. Este însă primul an în care nu sunt testaţi doar elevii de clasa a 8-a, ci şi cei de clasa a 7-a. Ministrul Educaţiei ia însă în calcul să renunţe la examenul de la finalul gimnaziului şi se gândeşte sa facă mai multe testări intermediare. Pentru elevii de clasa a 8-a, în iunie urmează Evaluarea Naţională. În funcţie de notele obţinute vor putea alege liceul la care vor învăţa în următorii 4 ani. Un examen la care, Ministrul Educaţiei se gândeşte să renunţe.
ECATERINA ANDRONESCU, Ministrul Educației: Clasa a 8-a nu reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase, se justifiă evaluările intermediare ca să întărim ritmul acesta al învăţării continue.

În acest moment, media la Evaluarea Naţională reprezintă 80% din nota de admitere la liceu, iar restul- mediile celor 4 ani de gimnaziu.Simularea examenelor de Evaluare Națională 2019 a început cu un protest. Consiliul Național al Elevilor anunță că protestează față de modul „în care sunt organizate simulările examenelor naționale”. Tinerii spun că sunt „o generație de cobai” a Ministerului Educației. „Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!”, anunță Consiliul Național al Elevilor.

 

Sursa: evz.ro