AZI. Se încălzește treptat | Sursa Ta

Vremea va continua să se încălzească ușor, dar valorile termice vor fi în continuare sub media climatologică specifică datei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse, trecător însoțite de descărcări electrice, cu precădere după-amiaza și seara, local în zonele montane, pe arii mai restrânse în sud și centru și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în zona montană înaltă și pe alocuri în Moldova, nord-estul Munteniei și Dobrogea, unde la rafală vor fi viteze în general de 40...50 km/h. Pe areale mici, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

 

 

Vremea pe litoral

Valorile termice vor continua să crească, însă vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil și vor mai fi condiții pentru averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 40...50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 21 de grade, iar cele minime între 11 și 14 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 15 și 17 grade.

 

 

Vremea la munte

Vremea va continua să se încălzească ușor, dar valorile termice vor fi în continuare sub media climatologică specifică datei. Cerul va fi temporar noros și local se vor semnala averse, trecător însoțite de descărcări electrice, cu precădere după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în zona înaltă.

Sursa: observatornews.ro