AZI se află soarta Angelei Toncescu, sora lui Polexe

Fosta şefă a Consiliului de Administraţie a Carpatica Asig află, astăzi, dacă va fi arestată preventiv. Angela Toncescu se află sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă, informează digi24.ro.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul omului de afaceri Dan Hosu, acuzat şi el în acest dosar. Ambii vor ajunge astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITEȘTE ȘI ... Veste rea! Ce ne așteaptă iarna aceasta?


Procurorii susţin că ar fi făcut presiuni asupra unor persoane din conducerea ASF astfel încât să fie urgentată procedura de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte societăţii de asigurări.
De asemenea, procurorii spun că Angela Toncescu şi-ar fi cumpărat avizarea în funcţie şi ar fi mituit mai multe persoane din ASF pentru a evita falimentul companiei de asigurări.

CITEȘTE ȘI ... Rețineri în masă în cazul proxeneților din Câmpulung!

Nu direct, ci prin intermediul a doi oameni de afaceri - Sorin Tatu şi Dan Hosu, care, în schimb, au încasat indemnizaţii lunare de la Carpatica Asig.
Ancheta îl vizează şi pe şeful Serviciului de combatere a traficului de migranţi din Inspectoratul General al Poliţiei, comisarul şef Cătălin Cataramă. Este acuzat că i-ar fi furnizat ilegal omului de afaceri Dan Hosu datele de identificare ale mai multor persoane decedate. Răsplata a fost o vacanţă pe litoralul românesc.

CITEȘTE ȘI ... Cofetăria Ribana caută ucenici


În luna septembrie, Angela Toncescu, sora fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, fusese arestată pentru 24 de ore.
În comunicatul emis de procurori se preciza:
„începând cu 30 martie 2015, inculpata Toncescu Angela, la acea dată administrator - membru în Consiliul de Administrație al S.C Carpatica Asig S.A., a acționat în mod sistematic, direct sau prin intermediul unor terțe persoane aflate în cercul său relațional, în vederea influențării deciziilor de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) în favoarea intereselor sale personale și ale societății de asigurări.
Demersurile acesteia au fost realizate atât pentru obținerea avizului necesar numirii sale în funcția de președinte Consiliului de Administrație al S.C. Carpatica Asig S.A., cât și pentru ca A.S.F. să nu adopte unele decizii nefavorabile societății de asigurări S.C Carpatica Asig S.A.
Printre persoanele care au acționat în vederea favorizării/susținerii intereselor inculpatei Toncescu Angela se numără inculpații Tatu Ion-Sorin, Hosu Dan și o altă persoană, administratori de drept sau în fapt ai unor societăți comerciale cu activitate în domeniul asigurărilor.
Astfel, în perioada 30 martie 2015 – 14 martie 2016, în schimbul influenței asupra unor persoane din conducerea A.S.F., persoanele susmenționate au pretins și primit foloase necuvenite constând în indemnizații lunare de la S.C. Carpatica Asig SA.
Primirea banilor era mascată prin încheierea, cu societățile administrate de inculpați sau interpuși ai acestora, a unor contracte păguboase pentru societatea de asigurări, valoarea acestora ajungând în unele cazuri până la 480.000 euro fără TVA.
Concret, acțiunile celor inculpaților Tatu Ion-Sorin și Hosu Dan au vizat influențarea voturilor exprimate la data de 04 august 2015 în cadrul Consiliului A.S.F., astfel încât:
- să fie demarată procedura de avizare a inculpatei Toncescu Angela, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Carpatica Asig SA,
- să nu fie sancționată aceeași inculpată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară,
- să fie menținută, în mod artificial, măsura de redresare pe bază de plan, a S.C. Carpatica Asig S.A., în contextul în care societatea încă din luna iulie 2015 avea o situație financiară care impunea închiderea procedurii de redresare financiară, retragerea autorizării de funcționare și constatarea stării de insolvență (urmare a necapitalizării acesteia cu o sumă de circa 100 milioane de euro).”