S-au finalizat negocierile la DACIA: Angajații vor primi salarii mai mari și...

S-au finalizat negocierile la DACIA: Angajații vor primi salarii mai mari și...

Negocierile de la Uzina Dacia s-au finalizat în cursul zilei de ieri. Angajații Dacia vor primi salarii mai mari cu 200 de lei, dar și o primă de 1.450 de lei brut acordată pentru rezultatele înregistrate de companie în 2016.

Această majorare vine după ce conducerea constructorului auto Dacia şi sindicatul Autoturisme Dacia au ajuns la un acord privind noul contract colectiv de muncă. Din cei 200 de lei, 120 de lei brut sunt acordaţi începând cu 1 ianuarie, iar restul de 80 de lei de la 1 martie.

Angajații constructorului auto de la Mioveni vor încasa prima de 1.450 de lei în luna mai. Și tichetele de masă vor avea o valoare mai mare: 12 lei din aprilie și 15 lei din octombrie.

„Miercuri, 1 martie 2017, Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. 

Părţile au convenit creşterea salariului de bază brut pentru operatori cu 120 RON, începând cu 1 ianuarie, completată de o creştere de 80 RON, de la 1 martie. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016 în valoare de 1.450 RON brut, acordată în luna mai.  Administraţia a informat partenerul social că valoarea tichetului de masă va creşte la 12 RON, din luna aprilie, şi la 15 RON (valoarea maximă), începând din luna octombrie.

În ciuda faptului că inflația a fost negativă și că TVA-ul a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 și în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 RON brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia. 

Obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni. Aceasta trebuie să se menţină performantă alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia.”