AZI! Rece pentru această perioadă, temperaturile maxime nu depășesc 17 grade Celsius

Vremea fi răcoroasă în toate regiunile, chiar rece pentru această dată în jumătatea de nord-est a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 9 grade în Moldova și 17 grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării și local, mai ales noaptea, în rest.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h îndeosebi în Carpații Meridionali, spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului se vor mai înregistra, în cursul nopții, în sudul și, trecător, în centrul țării. Izolat, în nordul extrem, vor fi condiții de brumă. Presiunea atmosferică va scădea usor dinspre sud-vest, regimul baric fiind deja ciclonic.


Vremea la munte

Vremea se va menține rece pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații mixte, ziua îndeosebi în Carpații Meridionali, iar spre seară și noaptea și în restul zonei montane.
La altitudini mari va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...80 km/h, spulberând zăpada. Izolat, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Sursa: observatornews.ro