(video) Răzvan Cuc despre proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu: „Amânările au fost generate de contestații”

Update

Alături de ministrul Transporturilor Răzvan Cuc s-au aflat europarlamentarul Gabriela Zoană, președintele PSD Argeș Șerban Valeca, vicepreședintele PSD Argeș Dan Manu și parlamentari ai PSD, dar și primarul Ion Georgescu din Mioveni.

Întrebat de jurnaliști despre proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu, Răzvan Cuc a specificat că amânările la proiect au fost generate în special de contestaţii.

„Am refăcut procedurile de achiziţie şi îndată ce va apărea modificarea legislativă vom desemna şi câştigătorul. Noi am deblocat proiectul autostrăzii care fusese pus într-un sertar şi uitat de către guvernarea Cioloş. Avem o atitudine pro-activă şi am lansat licitaţiile pentru proiectarea şi executarea anumitor tronsoane, deşi am fost criticaţi că nu aveam avizul de mediu. Uite că acum avem şi avizul de mediu! Pentru secţiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeş avem termen de depunere a ofertelor 3 iunie. Mergem mai departe. În 2016 mulţi nu şi-au dorit să fie implementat proiectul autostrăzii, dar iată că noi vom face această autostradă!", a declarat Răzvan Cuc.

În ceea ce privește lucrările de relocare a sensului giratoriu și de amenajare a intersecției dintre DN73 (Pitești-Câmpulung) și DN73D (Mioveni-Colibași), acestea ar urma să fie finalizate în luna iulie.


 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va efectua o vizită, joi, în județul Argeș. Acesta urmează să ofere declarații de presă la benzinăria de lângă podul Ciumești, exact în zona unde, în această perioadă, se fac lucrări de relocare a sensului giratoriu și de amenajare a intersecției dintre DN73 (Pitești-Câmpulung) și DN73D (Mioveni-Colibași).

Se pare că în jurul orei 15:30 va ajunge pe șantier.