AZI! Prognoza meteo anunţă temperaturi de vară

Vremea pe 11 septembrie este mai caldă faţă de această perioadă a lunii, cu excepţia estului ţării, unde vor fi normale. Prognoza meteo anunţă temperaturi de până la 30 de grade Celsius. În Bucureşti vor fi 28 de grade.


Marţi, vremea va fi caldă în majoritatea ţării cu temperaturi peste media lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat în cele mai multe zone. Doar în estul ţării şi la munte,valorile climatice vor fi normale pentru această perioadă şi vor fi înnorări temporare, iar pe arii restrânse va ploua şi vântul va avea intensificări.
Temperaturile zilei urcă de la 20 de grade în nordul Moldovei, până la 30 în sudul Olteniei. Minimele pornesc de la 6 grade în depresiuni, până la 17 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferică va avea valori normale acestei perioade.

LA MARE: Pe 11 septembrie, vremea va fi uşor instabilă, cu cer noros mai ales după-amiaza şi noaptea, când va ploua trecător. ANM estimează că precipitaţiile ar putea fi însoţite şi de descărcări electrice. În unele zone de pe litoral vântul va avea intensificări temporare, de peste 50 - 60 de km/h. Temperaturile zilei vor fi de 20 - 23 de grade, iar noaptea de 16 - 17 grade. Apa mării va avea valori între 22 - 24 grade.

LA MUNTE: Vremea va fi de toamnă, specifică aceste perioade, cu cer cu înnorări temporare şi ploi slabe pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali.