AZI! Primarii se întrec la Golești în tăiatul porcilor!

UPDATE:

Carnea de la cei 20 de porci sacrificați, aproximativ 1.360 de kilograme, a fost distribuită către 22 de centre de bătrâni și de copii, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeș, care are în custodie 1.118 persoane. Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mulțumit primarilor pentru implicare, demonstrând încă o dată că sunt alături de comunitate, iar în acest caz, de oamenii aflați în dificultate, care de sărbători vor avea carne proaspătă de porc la masa de Crăciun.

Vedeta de anul acesta a fost porcul oferit de primarii din Topoloveni, Leordeni, Priboieni și Teiu. Godacul a avut 550 de kilograme în viu.

La final, invitații au fost colindați de copiii din comuna Corbi și de primarul care vrea unire cu Basarabia.

Astăzi, la Muzeul Golești, primarii din Argeș organizează tradiționala petrecere de Ignat. Aceștia se vor întrece în priceperea măcelarilor și în greutatea porcilor. 

Evenimentul a devenit o tradiție, fiind organizat de 7 ani. De 4 ani, această întâlnire cu ocazia Ignatului a devenit şi un eveniment caritabil, organizatorii oferind centrelor de bătrâni sau caselor de copii carne proaspătă şi verificată din punct de vedere medical. Pe lângă obiceiul sacrificării porcilor, primarii vor aduce şi preparatele tradiţionale argeşene, cum ar fi vin, ţuică, caşcaval, cârnaţi, dar şi alte bunătăţuri. 

Și de aceasta dată, primarii argeșeni își vor da întâlnire la Muzeul Golești. Pe lângă sacrificarea porcilor, la eveniment vor fi aduse și preparatele tradiționale argeșene, cum ar fi băurturi fine (vin, țuica), cașcavalul, cârnații și multe altele. Aşa cum era de aşteptat, în ultimii ani, acest eveniment devenit tradiţie reuneşte şi multe personalităţi din viaţa publică a judeţului nostru, de fiecare dată participând şi reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, o parte din şefii instituţiilor deconcentrate, dar şi majoritatea parlamentarilor de Argeş.