Azi. Ploi și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării | Sursa Ta

Vremea va fi răcoroasă, exceptând sud-estul și sudul teritoriului, unde va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul se va înnora treptat începând din sud-vestul țării și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, la munte și local în celelalte regiuni. Îndeosebi în cursul nopții, în zona Carpaților Occidentali și pe alocuri în rest, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și, punctiform, 35...50 l/mp. Izolat se va semnala grindină. în zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în jumătatea de est a țării, iar noaptea în sud-vest și, local și temporar, în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Dealurile de Vest și 26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

 

 


Vremea la munte


Vremea va fi instabilă. Cerul se va înnora treptat și, mai ales după orele amiezii, vor fi averse și posibil descărcări electrice. Îndeosebi în cursul nopții, local în zona Carpaților Occidentali și izolat în rest, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și, punctiform, 35...50 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Orientali. Valorile termice nu vor avea variații semnificative.

 

 


Vremea pe litoral


Vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină.

Sursa: observatornews.ro