AZI! Percheziții de amploare în Argeș- evaziune fiscală cu PERUCI

Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu extensii de păr. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 1.300.000 de euro.

"La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală, pe raza judeţelor Mureş, Suceava, Constanța, Argeș, Iași, Ilfov și în municipiul București", se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Astfel, din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Mai exact, persoanele vizate ar, "ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată".

Totodată, marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.